Kako da krenem sa štampom majica?

Majice štampa

Kako da krenem sa štampom majica?

Kako da krenem sa štampom majica?

Postoji mnoštvo razloga za započinjanje sopstvenog biznisa, i ne postoji bolja vrsta od biznisa štampe majica uspomoć termo prese!

Posebno za ovaj biznis spremili smo za Vas Termo Presu 40x50cm! Ova presa pored standardne štampe na prednjem delu majice nudi i štampu na unutrašnjem delu majice ispod kragne u istom potezu! Idealna je za sve one koji žele da na svoje majice ostave sopstveni pečat u vidu logoa, ili štampe na etiketama!

U ovom blogu ćemo detaljnije obraditi ovu temu, i nadamo se ubediti Vas zašto je štampa majica toliko dobra ideja za sopstveni biznis.

Majice

Zašto da krenem sa štampom majica?

Sloboda je naravno jedna od glavnih prednosti. Postajete sam svoj gazda. Možete da započnete sopstveni brend. Imate punu umetničku kontrolu nad vašim biznisom. Možete sve raditi samostalno, bez zaposlenih.

Korišćenje termo prese za pravljenje majica je sasvim logičan korak, jer nećete više trošiti novac na tuđu uslugu štampe. Pored toga, kvalitet će biti konstantan, i biće u Vašim rukama. Nećete morati da se oslanjate na tuđe znanje.

Sama termo presa je pristupačna. Ne zauzima mnogo prostora, i jednostavna je za korišćenje. Šta Vam je više potrebno?!

Koncept štampe na majice je takođe veoma jednostavan. Odštampate sliku, isečete je, ispečete i počnete sa prodajom! Nema preteranih komplikacija.

Kvalitet majica koje se proizvode ovom metodom je isti kao i kod majica koje vidite u radnjama. A najbolji deo je što ih možete raditi iz komfora Vašeg sopstvenog doma. Takođe ne morate da trošite previše materijala, jer možete da pravite majice po porudžbini, što znači da nema potrebe za odvajanjem prostora za višak robe.

Pogledajte video kako da započnem sublimacioni biznis na našem youtube kanalu.

 

 

 

 

 

Koja oprema je potrebna za štampu majica?

Za ovaj biznis od glavne opreme biće Vam potrebni termo presa i štampač.

U zavisnosti od Vaših potreba ta oprema će se razlikovati. Napravili smo poseban članak za Vas koji će Vam pomoći pri odabiru grejne prese. Pročitajte Kako odabrati pravu termo presu?

Olakšajte sebi izbor sa Mincom paketima!
U Mincom ponudi takođe možete pronaći i pakete, koji obuhvataju sve što Vam je potrebno da započnete ovaj posao, po odličnoj ceni. Možete pronaći pakete za
sublimacionu, dtf štampu, vinile i još mnogo toga.

Pored prese biće Vam potreban i štampač, koji će se razlikovati u zavisnosti od tehnike
štampe za koju se opredelite.

Međutim, pre nego što investirate u opremu naša preporuka je da se obratite stručnjacima koji će Vam dati savet oko odabira adekvatne opreme. Na svu sreću Mincom Vam uvek stoji na raspolaganju, i rado će Vam pomoći oko svih dilema koje imate iz ove oblasti!

Još jedan savet bi bio da ne štedite na kvalitetu majica. Loš kvalitet će uticati na odluku kupca da ponovo kupi od vas. Razmotrite i o kroju majica, i ponudite Vašim klijentima izbor između strukiranih i širih majica, kragnama na V i O izrez, kao i o različitim sastavima majica. Neki ljudi možda preferiraju više elastina, dok neki žele 100% pamuk!

Koja metoda štampe je za mene?


Za početak bi trebali da razmotrite između 4 tehnike štampe, a to su sublimaciona, DTF, DTG i sito štampa. Svaka od ovih tehnika ima određene prednosti i mane.

1. Sublimacionu štampa

za veliku većinu ovo je najbolja početna metoda, iz 3 glavna razloga, a to su:
1. Najniža ulazna cena
2. Ne zahteva nikakvo održavanje
3. Pored tkanine nudi štampu na veoma raznovrsnom asortimanu proizvoda (šolje, flaše, privesci, peškiri, kačketi, olovke, puzzle, akril, keramika, metal, staklo, drvo…). Ono što je najbolje od svega je što se taj asortiman širi iz dana u dan, i ne zahteva od Vas kupovinu novog štampača ili papira za štampu!

Boje u sublimaciji su jake i njihov kvalitet je izuzetno postojan, a odštampani dizajnovi se ne osete pod rukom! Boja se neće isprati ni nakon velikog broja pranja, niti će doći do pucanja ili slamanja dizajnova jer se boja direktno vezuje za podlogu.

Glavni problem sublimacione štampe nalazi se u tome što ona nema belu boju, te je ograničena na štampu na belim proizvodima.

Međutim, uspomoć određene opreme i sublimacija nudi štampu na crnim majicama. Ta oprema može biti u vidu:
1. Katera i vinil folijaPročitajte više o ovoj opremi.
2.
Veo materijalaPročitajte više o ovom materijalu.

Savetujemo da pogledate Paket Sublimacionih Papira za Crne i Bele majice kako biste videli sve dostupne vinile i folije za štampu na majicama.

Folije za majice

2. DTF štampa

ova tehnika štampe sadrži belu boju, i nudi štampu na CRNIM majicama, bez potrebe za korišćenjem dodatne opreme.

DTF štampa ne ide direktno na majicu poput sublimacije, već koristi filmove za prenos slike. To znači da će dizajnovi na pamuku imati “plastični” osećaj pod rukom. Poliester i najlon nemaju taj problem, jer se otisak ne razlikuje od podloge. Veliki problem kod DTF štampe je to što je to i dalje relativno nova tehnologija, te uz nju dolazi i mnogo problema koji su najčešće vezani za zapušavanje glave štampača.

3. DTG štampa – je metoda koja baš poput DTF štampe ima belu boju, i nudi štampu na crnim i obojenim majicama. Ali za razliku od DTF štampe, štampa se radi direktno na majicu. Međutim, standardni DTG štampač košta između 10,000 – 25,000e, i ta cena je samo za štampač!

Doduše, kvalitet je fenomenalan. S obzirom da se boja direktno vezuje sa tkaninom skoro se može porediti sa sublimacionim. Jedina mana je što nije kompatibilna sa tkaninama koje ne sadrže pamuk, poput najlona ili poliestera.

Sve 3 tehnike pomenute finansijski su isplative su za manje proizvodnje, i komadnu štampu.

4. Sito štampa – je najstarija metoda i namenjena je za štampu isključivo velikih tiraža. Omogućava direktnu štampu izuzetno postojanih slika koje su ekstremno otporne na pranje.
Međutim, samo podešavanje i čišćenje sita oduzima dosta vremena, tako da je namenjena za štampu većih količina istih dizajnova. Tako da nije dobra opcija za manje tiraže.

Koliko košta biznis štampanja majica?

Kako da krenem sa štampom majica?

Početni trošak za započinjanje ovog biznisa Vas može koštati negde između 1300-2500e, u zavisnosti od prateće opreme koju želite da uzmete. Ovo možda zvuči kao mnogo, ali na nekoj većoj skali ovo je zapravo veoma niska ulazna cena, jer većina biznisa koštaju 10-100x više samo kako bi se započeli.

1. Sublimacioni paketi
Osnovni paket koji se sastoji od sublimacionog štampača, ravne termo prese i propratnih materijala možete pronaći ovde:

Paket 1 – Sawgrass SG500 + Termo Presa 3u1

Paket 2 sadrži sve prethodno napomenute stavke, kao i kater koji pruža dodatne mogućnosti personalizacije majica. O paketu više možete pročitati ovde:
Paket 2 – Sawgrass SG500 + Termo Presa 3u1 + Kater 450

2. DTF paket
DTF paket sastoji se od Epson L1800 DTF štampača, vrhunskog softvera za DTF štampu, termo prese i propratnih materijala.


Paket 3 – Epson L1800 + Termo Presa 3u1

Gde mogu da prodajem majice?

Postoji mnoštvo opcija gde možete da prodate Vaše majice.

Internet je danas možda i najsigurnija opcija, jer skoro nema osobe koja ne koristi aplikacije poput Instagrama, Facebooka i TikToka. Ove platforme mogu služiti kao besplatan izlog za Vaše dizajnove, a nude i opciju plaćenog promovisanja sadržaja. Ukoliko ste dovoljno kreativni i upadljivi praktično ne postoji šansa da ne uspete preko njih. Naravno niste limitirani na njih, već možete napraviti svoj sajt, ili koristiti neke druge platforme. Bitno je da poznajete svoju ciljnu grupu. Ukoliko vaše majice imaju dizajnove koji su namenjeni srednjoškolcima, fokusirajte se na oglašavanje na Instagramu i TikToku!

Naravno, ako ne želite da radite to putem interneta uvek možete zakupiti neki lokal i izložiti Vaše majice u njemu, ili ostvariti saradnju sa nekim drugim prodavcima. Postoji još mnogo opcija, ali ovo su neke najjednostavnije, pa izaberite šta Vam se najviše sviđa!

Ono što je odlično je da nema potreba da kupujete ili kreairate majice unapred. Sa sublimacionim, DTF i DTG tehnologijom štampu možete krenuti nakon što dobijete porudžbinu!

Koliko mogu da zaradim?

Nebo je granica sa ovim biznisom. Možete početi sa minimalnim investicijama, i onda ga vremenom proširiti kupovinom druge opreme.

Kao biznis ovo je jedna od najboljih opcija za Vas. Sa niskim ulaznim troškom i praktično nula potrebe za prostorom, možete voditi ovaj biznis od bilo kuda.

Bitno je da se držite saveta koje smo vam dali, i vremenom ćete razviti kvalitetan brend koji će bez sumnje donositi prihode na mesečnom nivou!

Kako da krenem sa štampom majica?

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook i Instagram, kao i na našem youtube kanalu!

 

 

Deli ovaj post

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Zakažite poziv
Email

🙏 Dobrodošli na sajt Mincom!
Kako Vam možemo pomoći?