Kako započeti biznis sa štampom šolja?

Štampa na šoljama, biznis

Kako započeti biznis sa štampom šolja?

Kako započeti biznis sa štampom šolja?

Ako ste kreativni, i želite da zaradite novac iz udobnosti svog doma štampa šolja je možda prava opcija za Vas!

Gotovo da ne postoji osoba koja barem jednom dnevno ne popije topli napitak poput kafe ili čaja. A zamislite da pored toga možete da prilikom tog rituala vidite motivacioni citat, neku lepu sliku, ili Vašu omiljenu fotografiju!

Potražnja za šoljama je gotovo neprevaziđena u svetu štampe, i to je ono što ovaj biznis čini unosnim. Međutim, mnogi preduzetnici smatraju da je izazov navesti ljude da kupuju šolje od njih, jer su šolje svuda, od socijalnih mreža do lokalnih prodavnica.
To znači da ukoliko želite da započnete biznis prodaje šolja, treba da razvijete strategiju, koja će pomoći vašem biznisu da dosegne do vaše ciljne grupe, što će mu pomoći da raste.

Kako bi Vam pomogli oko započinjanja ovog biznisa, kreirali smo ovaj vodič koji obuhvata sve od odabira odgovarajuće tehnike štampe, do načina kako da ih uspešno plasirate svojim kupcima i povisite profit.

Definišite biznis plan

  Kako započeti biznis sa štampom šolja?

Nevezano za to koji biznis želite da započnete, adekvatno planiranje je prvi i najvažniji preduslov. Morate razumeti i definisati Vaše ciljeve jasno, kao i da definišete Vaš početni kapital.

1. Napravite listu stvari u kojima ste dobri. Na primer, marketing, upravljanje finansijama preduzeća, itd. Kada budete napravili ovu listu to će Vam pomoći odredite koliko ljudi je potrebno unajmiti za Vaš posao. Ova stavka je izuzetno bitna, a razlog je jednostavan: bez dobro upućenog tima, ne možete izgraditi posao.

2. Drugi korak je da odlučite da li želite fizičku prodavnicu ili online prodavnicu. Online prodavnica je odličan izbor, jer ne zahteva fizički prostor, i troškove koji dolaze sa njim.

3. Poslednji korak je da finalizujete sve pravne formalnosti.

Odaberite odgovarajuće šolje


U zavisnosti od vaše ciljane klijentele, i tipa poslova koji želite da radite na Vama je da odaberete koja vrsta šolja Vam najviše odgovara. Šolje su izuzetno praktičan pribor i odličan poklon, naročito sa prilagođenim dizajnom. To znači da možete prodati više šolja u paketu koje odgovaraju određenom stilu, šolje sa logoima firmi ili šolje koje odgovaraju određenom prazniku ili proslavi! U zavisnosti od prigode, ove šolje će se razlikovati.

Šolje

Šolje za sublimacijuNajpopularnija šolja u čitavoj industriji, sa kojom nema greške. Izvrstan odabir za štampu logoa firmi, citata, omiljenih fotografija… Dolaze u 2 varijante, glatke i mat.
Magične šoljeTakođe jedan od najtraženijih proizvoda u sublimacionom biznisu. Naizgled obične i jednobojne svoj efekat u kom prikazuju sliku dobijaju nakon što se topla tečnost sipa u njih!
Metalne šolje Odličan izbor za sve ljubitelje planinarenja, bickliste… Koji preferiraju da u svojim toplim napicima uživaju u prirodi!
Kafe šolje Namenjene za sve ljubitelje kafe, ove šoljice dolaze u više oblika i veličina! Takođe postoje i varijacije sa, i bez tanjirića i kašičica.
Krigle Idealne za vrele letnje dane, pravi su poklon za ljubitelje piva!
Metalne flašeZašto stati kod šolja? Sa istom opremom možete da štampati i na atraktivnim metalnim flašama, koje odlično zadržavaju temperaturu pića!
Termo flašeHit proizvod koji održava temperaturu vašeg pića! Savršen proizvod kako za toplije, tako i za hladnije dane!

Ovo su samo neke od šolja, ostale tipove šolja za sublimaciju možete videti klikom na ovaj link!

S obzirom da se šolje rade tehnikom sublimacije, biće Vam potrebni i sublimacioni štampač i termo presa ili pećka. U zavisnosti od vaših želja i potreba, preporučujemo Vam jedan od ova 2 paketa, o kojima više pročitati klikom na njihove linkove:


Paket – Sawgrass SG500 + Sublimaciona pećka

Paket – Sawgrass SG500 + Presa 8u1

Termo presa za šolje

Pogledajte video na našem youtube kanalu!

Kako započeti biznis sa štampom šolja?

Promovišite Vaš posao štampe šolja

Ukoliko ste odabrali online prodaju postoji mnoštvo načina za reklamiranje, na vama je da odaberete šta Vam najviše odgovara.

1. Socijalne mreže 

Marketing na društvenim mrežama se odnosi na promociju vašeg poslovanja na Facebooku, Instagramu, Tvitteru, LinkedIn-u, itd. putem vaših zvaničnih stranica.

*SavetAko niste sigurni sa kojom platformom da počnete, uvek možete da istražite više o svom tipu poslovanja i koja platforma(e) društvenih medija bi joj odgovarala.

Na primer, vaš posao za štampanje šolja je posao koji može privući pojedinačne kupce koji traže umetničke šolje ili kompanije koje traže korporativne šolje po meri za poklone svojim klijentima ili zaposlenima. Ovo čini ovaj posao pogodnim za platforme koje imaju oba tipa publike – formalnu i ležernu.

U slučaju vašeg posla sa štampanjem šolja, Instagram i Facebook mogu da rade jer imaju i formalnu i neformalnu publiku, za razliku od LinkedIn-a koji je pogodniji samo za formalnu publiku. Ako želite da promovišete svoj proizvod na Instagramu i Facebooku, možete kreirati postove na društvenim mrežama sa privlačnim slikama i video zapisima, i pritom budete mnogo kreativniji i slobodniji sa svojim objavama.

Na socijalnim mrežama takođe možete plaćati reklame, koje su uvek odlična obcija za marketing.

2. E-mail marketing

Iako je konvencionalan, marketing putem e-pošte je uvek odlična opcija za povezivanje sa pojedinačnim kupcima na ličnom nivou i prilagođavanje vaših proizvoda prema njihovim željama i potrebama.

Ankete kao što su anketa nakon kupovine, anketa o zadovoljstvu ili anketa o rešavanju žalbe u imejlovima ne samo da pomažu da se vaši klijenti angažuju, već i da znaju šta misle. U skladu s tim, možete ponovo strategiju svojih poslovnih planova ili proizvoda ili ojačati svoje strategije generisanja prihoda.

3. SEO optimizacija

Vaš sajt tretirajte kao Vaš izlog. Bez osiguranja da se Vaš posao štampe šolja pojavljuje u rezultatima pretrage ne možete ni razmišljati o prodaji većih tiraža.

Da biste svoje prisustvo na mreži pokazali širem krugu publike morate se usredsrediti na SEO tehnike da biste visoko rangirali Vašu prodavnicu.

Neka generalna pravila za SEO uključuju:
– Optimizacija sadržaja na sajtu sa odgovarajućim ključnim rečima
– Osiguravanje da sajt radi na svim uređajima (računar, mobilni, tablet) i veličinama ekrana
– Osiguravanje da su brzine učitavanja stranica niske

Zaključak

Uz malo kreativnosti i nekoliko dobro osmišljenih koraka lako možete pokrenuti svoj biznis štampanja šolja, i početi brzo da ostvarujete profit!

Međutim, pre nego što investirate u opremu naša preporuka je da se obratite stručnjacima koji će Vam dati savet oko odabira adekvatne opreme, održati Vam obuku, i biti spremni da odgovore na sva Vaša pitanja ukoliko zapnete. Na Vašu sreću Mincom nudi sve to, pa i više od toga! Pa, šta čekate? Pozovite nas, i rezervišite termin već danas!

 

Deli ovaj post

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Zakažite poziv
Email

🙏 Dobrodošli na sajt Mincom!
Kako Vam možemo pomoći?