FSNC Raster software

FSNC Raster software

FSNC Raster koristi se uz Hp laserski štampač koji je novi štampač u našoj ponudi te je specijaliziran za štampu na tamnim materijalima pomoću belog laserskog tonera. HP sa belim laserskim tonerom idealan je za grafike poput tekstova, logotipa, ilustracija i kaligrafskog dizajna.

Do sada je štampanje većih slika u punom koloru HP laserskim štampačem predstavljalo problem. Uz naš FSNC Raster software rešili smo i taj problem na inovativan i jednostavan način. Ovaj software dolazi uz kupovinu jednog od naših HP štampača. FSNC Raster služi kao dodatak Photoshop-u i jednostavan je za instaliranje. Potrebno je da datoteku koju vam mi pošaljemo ubacite u photoshop i pratite uputstva sa službenog Mincom youtube kanala.

Pomoću ovog software-a uspešno ćemo izbeći da nam svaka slika na majici izgleda kao nalepnica. Software će prepoznati o kojoj boji majice je reč i automatski obrizati sve pozadine u toj boji. Na ovaj način uštedeti ćemo na toneru koji je u ovom slučaju nepotreban. Ako je pozadina vaše slike crna kao i boja majice na koju prenosite vašu sliku ona vam je nepotrebna. Ovaj software neće samo obrisati pozadinu vaše slike nego će celoj slici dodati i tačkasti uzorak. Tačkasti uzorak pojačati će izdržljivost vaše slike pri pranju i rastezanju majice te sprečiti moguće pucanje ili odvajanje dizajna.

NAPOMENA: Iako je HP laserski štampač predviđen za štampu u punom koloru sa 5 tonera, CYAN i belim tonerom. FSNC Raster software radi samo sa jednom bojom koju vi birate na osnovu boje majice na koju želite zapeći dizajn. Iako postoje načini da se ovaj software koristi i u punom koloru ta tehnika nije još usavršena.

Instrukcije na Mincom youtube kanalu (premotajte video na 8min 46sek):

FSNC Raster

FSNC Software uputstva

Instalacija softvera je veoma jednostavna potrebno je samo da prevučete file koji dobijete od nas u Photoshop kao na videu u prozor „Action“ i vaš software spreman je za rad.

Kada izaberete vašu sliku ili dizajn potrebno je da je ubacite u Photoshop na crnu pozadinu, označite dizajn, otvorite prozor „Actions“ i spustite padajući izbornik za „FSNC raster“ folder, u tom folderu videti ćete tri akcije. Potrebno je da kliknete na prvu akciju „1. Grayscale + Sharpness“ i kliknite na action ikonicu na dnu prozora, i isto to ponovite za drge dve akcije „2. Increase Contrast“ i „3. Rasterize Image“ i vaša slika spremna je za štampu

Software besolatni HP

Pečenje sa A folijom & B papirom

Nakon što smo isprintali naš dizajn iz FSNC RASTER na foliju spremni smo da je utisnemo u majicu pomoću naše ravne prese, ali prije toga ostao je još jedan korak u pripremi papira a to je da spojimo A foliju sa B papirom, uvek spajate zamagljenu stranu na B papir tako što ćete je položiti na B papir i pritisnuti između dva obična papira od gore i od gore na ravnoj presi na 160°C na 90sekundi (uvek staljate prozirnu foliju prema dole)

Čim 90 sekundi istekne odmah skidamo A foluj sa B papira dok su još vrući, samo ne prebrzo da ne bi došlo do oštećenja na dizajnu

Nakon što ste ovo odradili spremni ste za print na majicu, isecite vaš dizajn kako želite i stavite majicu na presu, zatim dizajn na željeno mesto na majici i stisnite presu na 160°C na 30 sekundi

Nakon 30 sekundi čekamo da se majica sa dizajnom ohladi te uklanjamo dizajn sa majice

I na kraju stavljamo mat papir preko dizajna i zapečemo ga na 15 sekundi

Vaš proizvod je spreman za prodaju

Pored laserskog štampača u našoj ponudi foto i sublimacionih proizvoda možete naći interesantne proizvode kao što su:

Kako bi uvek pratili najnovije vesti u svetu sublimacije pratite naš youtube kanal Mincom d.o.o.
Zapratite nas i na društvenim mrežama kao što su Instagram i Facebook kako bi prvi saznali za nove proizvode.

Zakažite poziv
Email

🙏 Dobrodošli na sajt Mincom!
Kako Vam možemo pomoći?