Kako odabrati pravi kater?

Kater

Kako odabrati pravi kater?

KAKO ODABRATI PRAVI KATER?

Kako odabrati pravi kater i čemu služi Kater?
Kater je digitalna mašina čija je osnovna namena sečenje nalepnica, folija, vinila, ukrašavanje majica, pravljenje pozivnica, čestitki itd.
Svaki kater ima jedinstvene prednosti koje Vam mogu pomoći da odaberete odgovarajuću baš za Vas!

Te prednosti mogu biti u vidu:

  • tipova materijala koje možete seći
  • maksimalne dimenzije materijala za sečenje
  • preciznosti
  • brzine sečenja
  • podešavanja pozicije oštrice pre sečenja (da li ima automatsku konturu ili ne)
  • glasnoće prilikom rada
  • softvera koji dolazi uz njega
  • načina povezivanja
  • dimenzije same mašine
  • operativnog sistema koji su podržani

Vaš krajnji cilj je da izaberete sistem sa pravom kombinacijom prednosti za Vašu predviđenu svrhu. U nastavku možete saznati više o svakom tipu katera koje možete pronaći u našoj prodavnici.

KATERI KOJE NUDIMO:

  • Kater 450 sa Automatskom Konturom – Max. širina sečenja: 36cm
  • Kater 750 sa Automatskom Konturom – Max. širina sečenja: 63cm
  • Kater 1350 sa Automatskom Konturom – Max. širina sečenja: 126cm

Svi kateri iz ove linije su vrhunskog kvaliteta i zadovoljiće sve prethodno navedene kriterijume. Mogućnosti sečenja su im bezbrojne. Ovi kateri seku papire, nalepnice, vinil folije, muflon nalepnice, kartone pa čak i kožu!


Svi ovi kateri su veoma precizni, sa mehaničkom preciznosti od samo 0.1mm i takođe veoma su tihi prilikom rada. Sadrže opciju automatske konture, što znači da nije potrebno ručno podešavati oštricu na sve 4 oznake za sečenja, čime se dosta skraćuje proces pripreme za sečenje. Povezivanje je u pomoću USB-a, što omogućava najvišu moguću sigurnost. Podržani su kako na Windows tako i na Mac OS operativnim sistemima. Takođe dolaze sa izuzetnim SignMaster softverom za kreiranje i obradu vektorskih oblika!

Šta želim da pravim?

Prva stvar koju treba da se zapitate prilikom odabira katera je koji tip proizvoda želite da pravite?

Ako želite da se bavite stvarima iz sveta hobija, kao što su pravljenje nalepnica, pravljenje dekoracija za prozore i zidove, sečenje vinila, ukrašavanje majica i slično, nema potrebe za ogromnim ulaganjima. Ovi kateri će bez ikakvih problema pokriti sve Vaše potrebe!

Kao što znate sublimaciona štampa nema belu boju, te je ograničena na štampu na belim podlogama. Međutim, posedovanjem katera i određenih tipova papira, poput onih iz naše Liberty Subli Print linije, otvara se mogućnost štampe i na crnim majicama! Ovi papiri osim što otvaraju novo polje u sublimaciji pružaju i predivan efekat kako vizuelno, tako i pri dodiru, tako da su izuzetno pogodni i za majice drugih boja, uključujući i bele! Taj efekat je drugačiji u zavisnosti od tipa papira za koji se opredelite. A kako bi Vam pomogli da se odlučite, pripremili smo za Vas specijalni Startni Paket Sublimacionih Papira za Crne i Bele Majice, koji obuhvata sve ove papire, kao i neke dodatne papire kojima ćete moći da proširite tip posla i naravno oduševite Vaše klijente!

Eto nečega što treba uzeti za razmatranje!

Koja mi je dimenzija potrebna?

Kada razmišljate o dimenzijama katera koji Vam je potreban, uzmite u obzir da su samolepljive folije fabrički u rolnama od 63cm (što je idealno za Kater 750), a folije u tekstil rolnama do 50cm. Međutim, pošto su kateri sve češći komad opreme, proizvođači su počeli da prave rolne i u dimenzijama širine do 30cm. Međutim, zahtevniji korisnici koji seku na velike tiraže i zahtevaju profesionalni kvalitet bi svakako trebali da uzmu u obzir Kater 1350. A svim hobistima i firmama koje rade sa manjim tiražima biće sasvim dovoljan Kater 450 koji je pogodan za rad u manjim dimenzijama širine do 36cm.

Šta ako nisam siguran šta želim?

Šta god da izaberete, nećete pogrešiti za koji god se od ovih katera odlučite. S obzirom da je presudna razlika između ovih katera širina materijala koje mogu da seku, preporučujemo da dobro razmislite o tipu posla koji želite da radite, kao i naravno o Vašem budžetu.

Šta ako ne znam da koristim softver?

Naš savet je da se ne plašite softvera! Prilikom kupovine katera dobićete detaljnu obuku za korišćenje ovog softvera, koja obuhvata sve najbitnije stavke koje morate da savladate.

SignMaster softver koji dolazi sa ovim katerima je profesionalan i veoma jednostavan za upotrebu. Ima mogućnost kreiranja sopstvenih slika, korišćenja već postojećih dizajnova, kao i dodatne opcije za podešavanje debljine kontura.

Naravno, ukoliko ikada zapnete, tutorijale za korišćenje ovih katera možete pronaći na našem Youtube kanalu!

REZIME

Da rezimiramo. Ukoliko želite da zakoračite u vode katovanja, recimo jer želite da se bavite ukrašavanjem i prodajom majica i želite nešto što je sigurno i efikasno što će Vam omogućiti sečenje na raznim vrstama proizvodima (veličina do A3+), naša preporuka je Kater 450 sa automatskom konturom. Idelan je za sve hobiste i firme čiji će način rada da se uklopi u dimenzije širine do 36cm.
Stepenica iznad bio bi Kater 750, sa kojim bi se moglo uštedeti kupovinom gotovih rolni proizvoda umesto A3/A4 folija pojedinačno!
I za kraj tu je i Kater 1350, koji je van konkurencije što se tiče obima posla koji može da odradi. Nebitno da li su u pitanju izuzetno široki formati ili jednostavno veća količina manjih formata koje dimenzije ovog katera mogu da pokriju.

Nadamo se da smo uspeli da Vam pomognemo i razrešimo sve nedoumice koje ste imali prilikom odabira savršenog katera za Vas. Razmislite dobro, odgovorite na prethodno navedena pitanja, i sigurni smo da će jedan od ovih katera biti pravo rešenje za Vas!

I dalje niste sigurni Kako odabrati pravi kater?

Pišite nam na mail: mincom@eunet.rs ili nas pozovite na telefon +381 21 540 257.

Zapratite i naš youtube kanal.

 

Deli ovaj post

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Zakažite poziv
Email

🙏 Dobrodošli na sajt Mincom!
Kako Vam možemo pomoći?