Flok folija – Sublimacija na pamuku

Flok folija za bele majice

Flok folija – Sublimacija na pamuku

Flok folija sublimacija na pamuku je transfer folija koja se koristi kod ukrašavanja dizjana na pamučnim majicama što podrazumeva dobijanje plišanog otiska. U našoj ponudi možete naći više vrsta flok folije. U ponudi imamo naranžastu, zelenu, plavu, bordo, belu i crnu boju floka. Materijali koji su vam potrebni za prenos otiska su : transfer papir za prenos Vašeg otiska, subli prah i termo presa za majice.

Flok folija sublimacija na pamuku zahteva korišćenje papir za pamuk. Flok folija zahteva pripremu za štampu na kojoj ćete svaki grafički element, logo ili slova obojiti u jednu boju. Kroz praksu je najbolje koristiti boje kao što su crvena, narandžasta ili crna. Na slici ispod možete videti primer odštampanog lista pamuk papira na kome smo pripremili dizajn floks štampu.

Flok folija sublimacija na pamuku je termo materijal nalik plišu,pogodan za pamučne, poliesterne i druge materijale. Flok folija se koriste za izradu aplikacija na tekstilu i putem termo prese se poput preslikača prenose na željeni materijal. Materijal se dobija u određenoj boji,nije potreban kater.

Prednosti (u odnosu na sito štampu) se ogledaju u kratkotrajnom procesu pripreme i izrade, u korišćenju boja, jednostavnosti primene komplikovanijih rešenja, pri čemu potpuno lako možete izraditi unikatne majice, dukseve i kape, u manjem tiražu. Materijali su dostupni u preko 10 boja i nijansi, sa različitim efektima . Za razliku od fleksa, flok ima reljefnu strukturu i pod rukom daje prijatan efekat sličan plišu. Materijali su dugotrajni i postojani na tekstilu, nakon više pranja.

Sublimaciona flok folija

Flok folija

  • Šifra proizvoda: FLOK
  • Prvo vreme pečenja: 180°C i 30 sekundi (prah)
  • Drugo vreme pečenja: 180°C i 50 sekundi (flok folija)
  • Izvršiti malo jači pritisak presom
  • Skinuti papir najbolje posle 90 s od pečenja
Crne majice flok folija

Nakon provlačenja kroz prah papir sa slojem praha se nanosi na majicu na mesto gde želimo da štampamo naš dizajn. Ostavljamo bazu na koju naknadno pečemo flok foliju. Dizajn sa nanetim prahom predstavlja dizajn koji tek nakon stavljanja folije dobija svoj oblik. Sva uputstva vezana za pečenje, temperaturu i vreme pečenja možete pronaći na na našem youtube kanalu.

Floks folija postoji u više boja s toga se možete oprediliti za raznorazne stilove i motive. Boje su osmišljene za svačiji ukus. Posle štampe dobijaju se neverovatne, jarke i postojane boje koje se mogu tretirati čak i do više pranja.

ODRŽAVANJE

  • Uvek voditi računa o instrukcijama na odeći
  • Posle nanošenja presom sačekati 24 h pre prvog pranja
  • Pranje: 40°C maksimalno, odeću izvrnuti iznutra ka spolja, ne koristiti izbeljivač i druge agresivne supstance
  • Sušenje u mašini: da
  • Peglanje: sa unutrašnje strane
flok-majice-mincom

Flok folije na stanju:

Čitav proces fleks štampe, od pripreme, štampe pa do pečenja na termo presi možete pogledati na našem YOUTUBE videu.

Subli-Flex 202

Na Mincom youtube kanalu možete naći savete i upustva za rad štampača, presa, mašina i sublimacionih proizvoda. Ukoliko Vam se svideo sadržaj kanala, lajkujte video, komentarišite i podelite ga sa Vašim prijateljima na društvenim mrežama. Hvala!

koriscenje-praha-za-pamuk-flok

U našem asortimanu sublimacione opreme možete naći mnoštvo zanimljivih proizvoda za opremanje Vaše foto radnje, knjižare, daroteke, butika. Među popularnim proizvodima su i:

Kako bi uvek pratili najnovije vesti u svetu sublimacije pratite naš youtube kanal Mincom d.o.o.
Zapratite nas i na društvenim mrežama kao što su Instagram i Facebook kako bi prvi saznali za nove proizvode.

Zakažite poziv
Email

🙏 Dobrodošli na sajt Mincom!
Kako Vam možemo pomoći?