Satovi stakleni za sublimaciju

Satovi stakleni za sublimaciju

Satovi stakleni za sublimaciju izrađeni su od brušenog stakla, mlečne boje i štampaju se tehnikom sublimacije na ravnoj ili 3D presi. Idealni za dekoraciju prostora. Satovi stakleni za sublimaciju osim svoje funkcije, odavno predstavljaju nezaobilazni dekorativni element ne samo u stambenim već i u poslovnim objektima. Zidni sat može na poseban način da oplemeni prostor, razbije monotoniju, i da mu da dubinu i svežinu.

Satovi stakleni za sublimaciju može biti simpatičan izbor poklona, reklamnog proizvoda za brendiranje usluge ili proizvoda. Idealan su proizvod za Vas ukoliko ste vlasnik fotoradnje, radnje sa presonalizovanim proizvodima, knjižare, ili gift shopa.

Stakleni-sat-za-sublimaciju

Satovi stakleni za sublimaciju 30cm

Satovi stakleni za sublimaciju više nisu dosadne stvari koje nam pokazuju tačno vreme. Ovi stakleni satovi veličine 30cm su namenjeni za sublimacionu štampu. Izrađeni su od brušenog stakla, mlečne boje i štampa se tehnikom sublimacije na ravnoj ili 3D presi. Prilikom štampe na sat stakleni se transfer papir stavlja sa donje strane i na transferu se ne štampa u ogledalu(mirror), nego se slika gleda kroz staklo. Stakleni sat je kvalitetne izrade, velikih dimenzija i dolazi sa mehanizmom i kazaljkama.

 • Šifra proizvoda: GC02
 • Veličina 30cm
 • Temperatura za ravnu presu: 185°C ili 380°F
 • Vreme: 200 sekundi
 • Temperatura za 3D presu: 195°C
 • Vreme: 7 minuta
Sat-stakleni-za-sublimciju-malo

Satovi stakleni za sublimaciju 20cm

Satovi stakleni za sublimaciju veličine 20cm su namenjeni za sublimacionu štampu. Izrađeni su od brušenog stakla, mlečne boje i štampaju se tehnikom sublimacije na ravnoj ili 3D presi. Prilikom štampe na stakleni sat se transfer papir stavlja sa donje strane i na transferu se ne štampa u ogledalu(mirror), nego se slika gleda kroz staklo. Satovi stakleni su kvalitetne izrade, velikih dimenzija i dolaze sa mehanizmom i kazaljkama. Štampa na njima je foto kvaliteta u visokoj rezoluciji.

 • Šifra proizvoda: GC01
 • Veličina 20cm
 • Temperatura za ravnu presu: 185°C ili 380°F
 • Vreme: 180 sekundi
 • Temperatura za 3D presu: 195°C
 • Vreme: 6.30 minuta
Sat-sa-ogledalom-za-sublimaciju

Satovi stakleni za sublimaciju sa ogledalom

Satovi stakleni za sublimaciju ogledalo veličine 20cm su namenjeni za sublimacionu štampu. Izrađeni su od brušenog stakla, mlečne boje i štampaju se tehnikom sublimacije na ravnoj ili 3D presi. Prilikom štampe na stakleni sat se transfer papir stavlja sa donje strane i na transferu se ne štampa u ogledalu(mirror), nego se slika gleda kroz staklo. Satovi stakleni su kvalitetne izrade, velikih dimenzija i dolaze sa mehanizmom i kazaljkama. Štampa na njima je foto kvaliteta u visokoj rezoluciji.

 • Šifra proizvoda: GC03
 • Veličina 20cm
 • Temperatura za ravnu presu: 185°C ili 380°F
 • Vreme: 180 sekundi
 • Temperatura za 3D presu: 195°C
 • Vreme: 6.30 minuta

Ukoliko želite da radite na Satovi stakleni za sublimaciju potrebna vam je i silikonska podloga kako bi se dizajn ravnomerno preneo.  Silikonsku podlogu možete ponaći u našoj ponudi. Vrlo je jednostavna za korišćenje i održavanje te se koristi za mnogo proizvoda kako bi olakšala posao i kako bi klijent dobio savršen otisak na proizvodu koji želi.

silikonska-podloga-speedy

Silikonska termo podloga za sublimaciju na Satovi stakleni za sublimaciju

Specifikacije:
 • Naziv: Silikonska podloga Speedy
 • Šifra proizvoda: SILPOD
 • Dimenzije: 40x50cm

Način pripreme

Kada štampate na Satovi stakleni za sublimaciju neophodno je znati nekoliko stvari:

 1. Ne smete nipošto horizontalno okretati sliku u softveru za obradu slike (Adobe Photoshop ili neki drugi), jer se štampa vrši sa zadnje strane sata.

 2. Neophodno je da skinete mehanizam sa sata kako se ne bi oštetio i kako ne bi smetao u fazi presovanja pod visokim temperaturama.

Prvi korak izrade sublimacionih satova je štampa slike/fotografije na sublimacionom papiru, koja će kasnije predstavljati pozadinu Vašeg sata. Papir koji koristimo u ovom slučaju jeste sublimacioni papir. Ovo je papir izuzetno visokog kvaliteta koji će pri svakom štampanju davati odlične rezultate, bilo da se radi o proizvodu od stakla, keramike, plastike ili tekstilnim materijalima.

Takođe, važno je da slika koju štampate bude pravilno pozicionirana kako ne bi došlo do odstupanja i grešaka pri izradi Vašeg sata. Neophodno je da boje Vaše slike budu što življe i izražajnije, kako bi se postigao zadovoljavajući efekat.

Način presovanja

Kada ste odštampali željenu sliku sledi podešavanje sublimacione prese. Bilo bi idealno da koristite ravnu presu za što bolje rezultate.

Podešavamo temperaturu prese na 190oC (dozvoljena su odstupanja od +-5oC). Proizvod bi trebao u presi da se zadrži od 3 do 3.5 minuta (180 sekundi), dok pritisak prese treba da bude srednji, kako ne bi došlo do pucanja stakla. Ako ste nesigurni, možete podesiti duže vreme presovanja sa manjim pritiskom.

Stakleni sat neophodno je da stoji na sobnoj temperaturi najmanje 30 minuta pre stavljanja pod presu, kako ne bi došlo do pucanja usled nagle promene temperature. Takođe, sat možete staviti i na gornji poklopac zatvorene prese koja je topla, ali ne pretopla, kako biste postigli isti rezultat i zagrejali staklo. Treća opcija je da koristite silikonsku prevlaku i spustite poklopac prese bez dodatnog pritiska.

Kada ste zagrejali stakleni sat, pažljivo ga pozicionirate preko željene slike, izvršite adekvatno poravnanje i zalepite staklo za sliku sa sve četiri strane, kako biste bili sigurni da se ništa neće pomeriti.

Kada ste obavili sve neophodne pripreme, pažljivo spustite sat tako da vam prednja strana naleže na donju ploču prese, dok je slika orjentisana ka gornjem delu prese. Preko slike stavite silikonsku prevlaku, pozicionirajte gornju ploču prese i laganim pritiskom je pritisnite. Sačekajte dok podešeno vreme ne istekne, a zatim otvorite poklopac, skinite silikonsku prevlaku i sublimacioni papir.

Bilo bi poželjno da koristite rukavice pri vađenju stakla iz prese, kako ne biste zadobili opekotine. Kada ste izvadili staklo i ako ste zadovoljni dobijenim rezultatom ostavite staklo da se ohladi. Nakon toga možete montirati mehanizam i kazaljke i Vaš sat je gotov.

Ostali proizvodi osim Satovi stakleni za sublimaciju

Pored ovoga u našoj ponudi možete pronaći mnogo dekorativnih proizvoda namenjenih za sublimacionu štampu. Pored toga imamo široku paletu proizvoda koji mogu biti interesantni za Vašu foto radnju, kopirnicu, knjižaru i štampariju. Svi naši proizvodi su izuzetnog kvaliteta, a možete da ih štampate na jedan komad u punom koloru visoko kvalitetnom štampom. Tu su:

Kako bi uvek pratili najnovije vesti u svetu sublimacije pratite naš youtube kanal Mincom d.o.o.
Zapratite nas i na društvenim mrežama kao što su Instagram i Facebook kako bi prvi saznali za nove proizvode.

Zakažite poziv
Email

🙏 Dobrodošli na sajt Mincom!
Kako Vam možemo pomoći?