Fleks folija – Sublimacija na pamuku

fleks folije

Fleks folija-Sublimacija na pamuk

Fleks folija sublimacija na pamuku je transfer folija koja se koristi kod ukrašavanja dizjana na pamučnim majicama što podrazumeva dobijanje sjajnog otiska. Fleks folija  je termotporna folija koja može preko sublimacionog papira da ostavi otisak na majici i nije potrebno katovanje. Posle transfera potrebno je samo da se folija podigne.

Fleks štampa podrazumeva dobijanje sjajnih, metalik boja. U našoj ponudi možete naći preko 10 vrsta fleks folija u raznim bojama. Materijali koji su vam potrebni za prenos otiska su : transfer papir za prenos Vašeg otiska, subli prah i termo presa za majice.

Fleks folija za sublimaciju na pamuku koristi se u sublimaciji kod ukrašavanja tkanine Vašim dizajnom. Fleks folija se koristi  tehnikom transfera na pamuk, sa tom tehnikom možete da štampate i prenosite bilo koji dizajn na majicu i to bez katovanja.

Ove folije su veoma jednostavne za korištenje i završavaju posao u samo dva koraka. Ovo je savršena opcija za sve one koji žele jednostavnu i kvalitetnu štampu bez ulaganja u katere. Kao i štampa na pamuku i fleks folija je otporna na pranje ali se savetuje pranje na nižim temperaturama od maksimalno 40°.

Fleks folija zahteva pripremu za štampu na kojoj ćete svaki grafički element, logo ili slova obojiti u jednu boju. Kroz praksu je najbolje koristiti boje kao što su crvena, narandžasta ili crna. Na slici ispod možete videti primer odštampanog lista pamuk papira na kome smo pripremili dizajn fleks štampu.

Sublimaciona fleks folija

Fleks folija

  • Šifra proizvoda: FLEKS
  • Prvo vreme pečenja: 180°C i 30 sekundi (prah)
  • Drugo vreme pečenja: 22 sekunde (fleks folija)
  • Temperatura za ravnu presu: 180°C
  • Izvršiti malo jači pritisak presom
  • Skinuti papir najbolje posle 90 s od pečenja
Fleks crne majice

Nakon provlačenja kroz prah papir sa slojem praha se nanosi na majicu na mesto gde želimo da štampamo naš dizajn. Ostavljamo bazu na koju naknadno pečemo fleks foliju. Dizajn sa nanetim prahom predstavlja dizajn koji tek nakon stavljanja folije dobija svoj oblik. Sva uputstva vezana za pečenje, temperaturu i vreme pečenja možete pronaći na našoj stranici nakon registracije.

Fleks folija postoji u više boja s toga se možete oprediliti za raznorazne stilove i motive. Boje su osmišljene za svačiji ukus. Posle štampe dobijaju se neverovatne, sjajne i postojane boje koje se mogu tretirati čak i do 40 pranja.

fleks-majice-mincom

Fleks folije na stanju:

Čitav proces fleks štampe, od pripreme, štampe pa do pečenja na termo presi možete pogledati na našem YOUTUBE videu.

Subli-Flex 202

Na Mincom youtube kanalu možete naći savete i upustva za rad štampača, presa, mašina i sublimacionih proizvoda. Ukoliko Vam se svideo sadržaj kanala, lajkujte video, komentarišite i podelite ga sa Vašim prijateljima na društvenim mrežama. Hvala!

koriscenje-praha-za-pamuk

Ostali proizvodi

U našem asortimanu sublimacione opreme možete naći mnoštvo zanimljivih proizvoda za opremanje Vaše foto radnje, knjižare, daroteke, butika. Među popularnim proizvodima su i:

Kako bi uvek pratili najnovije vesti u svetu sublimacije pratite naš youtube kanal Mincom d.o.o.
Zapratite nas i na društvenim mrežama kao što su Instagram i Facebook kako bi prvi saznali za nove proizvode.

Zakažite poziv
Email

🙏 Dobrodošli na sajt Mincom!
Kako Vam možemo pomoći?