Kako odabrati pravu termo presu?

Kako odabrati termo presu

Kako odabrati pravu termo presu?

KAKO ODABRATI PRAVU TERMO PRESU?

Klijenti nas često pitaju koji tip prese da kupe?
Odgovor se nalazi u tipu poslova koje želite da radite, Vašem slobodnom prostoru, poznavanju termo presa, i naravno Vašem budžetu.

Svaki tip presa ima jedinstvene prednosti koje Vam mogu pomoći da odaberete odgovarajuću presu.

Vaš krajnji cilj je da izaberete sistem sa pravom kombinacijom prednosti za Vašu predviđenu svrhu štampanja. U nastavku možete saznati više o svakom tipu presa koje možete pronaći u našoj prodavnici.

TIPOVI TERMO PRESA

  • Termo prese sa više dodataka
  • Termo prese sa fiokom i magnetom za samootvaranje
  • Termo presa sa sistemom na okretanje
  • Termo prese većih formata ravnih ploča
  • Dupla termo presa ručna
  • Dupla termo presa pneumatska – automatska (za profesionalni rad)

TERMO PRESE SA VIŠE DODATAKA

Termo prese sa više dodataka se tipično koriste za sublimacionu štampu. Ove prese tipično dolaze u standardnim dimenzijama poput 38x38cm.

Prednost ovog tipa prese je što pored štampe ravnih proizvoda omogućavaju i štampu nepravilnih oblika! Tu opciju pružaju razni grejači za šolje, koji omogućavaju štampu šolja, flaša, termos flaša raznih dimenzija i oblika!

Najrasprostranjeniji su tip presa i izuzetno je lako naći ih u manjim dimenzijama, poput 20x30cm, zbog čega su pogodne za firme sa manjim radnim prostorom.

Takođe, ove prese omogućuju brži rad u odnosu na druge tipove presa, s obzirom da se pokreću samo po vertikalnoj osi.

TERMO PRESE SA FIOKOM I MEGNETOM ZA SAMOOTVARANJE

Prva prednost ovih presa je to što “fioka” može da se izvuče, što dozvoljava korisniku da postavlja željene predmete na presu van toplotnog izvora, odnosno gornjeg dela prese, i omogućava korisniku udaljeniji i udobniji rad.

Izvučena fioka u velikoj meri umanjuje povrede u radu usled opekotina, do kojih dolazi u bržim okruženjima, ili zbog nemarnosti prilikom rada.

TERMO PRESE SA SISTEMOM NA OKRETANJE

Termo presa sa sistemom za okretanje dozvoljava korisniku da pomera grejnu glavu od radne površine po horizontalnoj osi.

Ovi modeli zbog dela koji se pomera u stranu zahtevaju veći prostor za rad što dovodi do malo dužeg radnog procesa usled tog dodatnog pokreta.

Ovi modeli imaju sistem pritiska na dole sa ručkom koja omogućava okretanje, zatvaranje i otvaranje. Pritisak na dole omogućava projekte koji zahtevaju veći pritisak i/ili precizno postavljanje.

Modeli na okretanje, zbog svog vertikalnog zatvaranja u svom zatvorenom položaju imaju 100% paralelnu radnu ploču i grejnu glavu, što obezbeđuje veći zazor koji je potreban za deblje tkanine ili druge netekstilne podloge.

TERMO PRESE VEĆIH FORMATA RAVNIH PLOČA

Ove termo prese spadaju u klasične ravne prese, međutim imaju prednost što omogućavaju štampu predmeta većih formata. Ove prese dolaze u dimenzijama poput 60x80cm, 100x100cm, i odlične su za štampu dresova, peškira, jastuka itd.

DUPLE TERMO PRESE

Duple termo prese dolaze u 2 varijacije, kao ručne i kao automatske.

Glavna prednost duplih presa je udvostručena produktivnost koju pružaju usled posedovanja dodatne radne ploče.

Primenu nalaze u bržim radnim okruženjima, gde se štampaju veći tiraži.

Ove tipove presa možete pronaći u Mincom-ovoj ponudi – Automatska Termo Presa sa dve radne ploče 40x60cm i Ručna Termo Presa sa dve radne ploče 40x60cm.

REZIME

Dakle, termo presa koju ćete kupiti zavisi od više faktora. Ukoliko počinjete da se bavite sublimacijom, i želite nešto što je sigurno i efikasno što obuhvata širok asortiman proizvoda, naša preporuka je nešto poput Termo Prese sa više dodataka. Ako ćete pak raditi isključivo sitnije stvari poput magneta, privezaka, puzli ili Vam je jednostavno prostor limitiran svakako se možete opredeliti za prese manjih dimenzija, poput prese 23x30cm. Ako Vam prostor nije od velikog značaja, i želite da se bavite recimo štampom na predmetima većih formata, poput dresova, peškira, gejmerskih podloga za miš, onda treba da se opredelite za nešto većih dimenzija poput prese 60x80cm. Međutim, ukoliko Vam je obim posla presudan faktor, onda svakako preporučujemo nešto ozbiljnije, poput Automatskih Termo Presa sa Dve Radne Ploče.

I dalje niste sigurni Kako odabrati pravu termo presu?

Pišite nam na mail: mincom@eunet.rs ili nas pozovite na telefon +381 21 540 257.

Zapratite i naš youtube kanal.

Deli ovaj post

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Zakažite poziv
Email

🙏 Dobrodošli na sajt Mincom!
Kako Vam možemo pomoći?