Kako personalizovati Vašu prvu majicu

Kako personalizovati Vašu prvu majicu

Kako personalizovati Vašu prvu majicu

 

Kako kreirati Vašu prvu Majicu: 5 jednostavnih koraka za početnike

Da moram da vam opišem kako je prošlo štampanje moje prve majice, rekao bih da je to kao da prvi put vozim bicikl. Iz daljine izgleda dovoljno jednostavno. Sednete na biciklo i spremniste da krenete? Međutim, tek kada sednete na bicikl shvatite da, iako je opšte pretpostavke lako razumeti, postoji puno komplikovanih delova koje možda niste primetili izdaleka. Tako je i sa štampom majice.

U osnovi je ista stvar sa dizajnom odeće. Većina vas koji ste novi verovatno mislite isto kao i što sam i ja mislio. Vi samo odaberete dizajn, pošaljete ga na štampač ili kater, isečete dizajn i postavite ga na majicu. Nažalost, proces nije ni blizu tako jednostavan i to sam otkrio na teži način. Srećom po vas, istaknuću neke od glavnih saveta koje sam pokupio prilikom štampanja prve majice, tako da možete da napadnete svoj prvi projekat spremniji nego ikad.

Korak #1: Izbor Dizajna

Napraviti savršen dizajn za majicu može biti težak zadatak. Ako ste neko poput mene koji želi da pronađe jedinstveni dizajn, moraćete da kreirate dizajn ili upotrebite šablon. Držite se dalje od kopiranja dizajna drugih proizvođača odeće da biste izbegli probleme sa autorskim pravima i licenciranjem (posebno ako prodajete tu odeću). Srećom, na Internetu postoji puno šablona koje možete prilagoditi da biste stvorili svež izgled.

Međutim, ni odabir šablona nije uvek lak. Morate imati na umu sa kojim materijalom ćete raditi. Radio sam sa Transfer papir za pamuk. Sa ovim papirom niste ograničeni sa izborom boja, možete da radite jednu boju, ali takođe možete da radite i pun kolor na Vašoj majici. Možemo odabrati i kompleksniji dizajn kada koristimo Transfer papir za pamuk

Potrudite se da dizajn koji odaberete nema previše detalja.

Korak #2: Izbor papira

Dizajn koji ste odabrali određuje vrstu materijala koji ćete koristiti. Kao što sam već rekao, koristio sam vinil transfer papir, ali ipak moram izabrati koji će biti najbolji za moj tip dizajna. Suzio sam odluku na Transfer papir za pamuk ili Sublimacioni papir za poliester.

Prednosti ovih papira su sledeće

1. Prednosti Transfer papira za pamuk: Mogućnost štampe detaljnog dizajn.Veoma lako se štampa. Otisak krase intezivnije boje, takođe je i veoma isplativ i jeftin otisak.
2. Prednosti Sublimacionog papira za poliester Majica na kojoj radim je 50% Pamuk, a 50% Poliester i sublimacioni papir poliester jako je dobar otisak, štampa je dugotrajana i otporna na pranje. Majica dobro prihvata nanetu boju i otisak se ne može isprati.

Tip # 3: Kater

Nakon odabira dizajna i materijala koji ćete koristiti, sledi korišćenje katera. Ovo je najteži deo posla. Nekoliko koraka morate preduzeti kako ne biste pokvarili dizajn. Koraci su:

1. Dodatna kopija: Nikad se ne zna da li bi se moglo zabrljati sa sečenjem ili presom, zato uvek napravite dodatnu kopiju za svaki slučaj. Na ovaj način, ne morate ponovo iznova ponavljati korak sečenja.
2. Uradite miror na slici: Ako želite da budete sigurni da ljudi mogu pravilno videti vaš dizajn i da ga mogu pročitati obavezno uradite mirror na vašoj slici. Na ovaj način slika će se dobro preslikati prilikom prenošenja slike na majicu uz pomoć toplotne prese.
3. Optimizujte vaš Materijal: Proverite da li je materijal dobro pozicioniran, a Vaš dizajn zauzima adekvatan prosotor. Ukoliko je sve pravilno pozicionirano imaćete manje otpada kada se sečenje zvarši
4. Uvek testirajte Kater: Zadnja stvar koju želite je da imate škarta iz tog razloga testriajte prvo Vaš kater i proverite da li je sve u redu sa oštrinom noža

Tip #4: Odvajanje dizajna od papira

Proces odvajanja dizajna je proces koji Vas može učiniti jako srećnim ili veoma tužnim. To zavisi od dizajna i materijala koji ste izbarali i može biti zahtevan proces. Postoji rešenje koje će ovaj proces učiniti jednostavniji. Pratite sledeće korake:

1. Blago zagrejte površinu i postavite Vaš dizajn na vrh. Ovo će učitiniti proces odvajanja dosta jednostavnijim i smanjiće broj pucanja i kidanja.
2. Uklonite višak materijala: Kada potpuno odvojite Vaš dizajn, isecite sav višak koji je ostao. Time ćete olakšati proces prenosa dizajna na majicu

Tip #5: Prenos na majicu- Presa

Ovaj proces može biti dosta jednostavan za savladati ako se koristi kvalitetna presa koja će učiniti Vaš posao lakšim. Postoje par jednostavnih trikova koje morate naučiti kako bi savadali prenos dizjana na majicu:

1. Uvek koristite termo otporni papir. Postoje neki materijali koji ne zahtevaju korišćenje zaštitnog sloja, ali je uvek bolje biti oprezan. Ipak ne želite da se na vašoj majici pojave otisci koji niste predvideli.
2. Savet za pozicioniranje dizajna: Naći perfektnu poziciju za Vaš dizajn može izgledati teško, ali ako iskoristite ovaj trik taj posao postaje lak. Postavite dva ili tri prsta ispod kragne majice i onda tu pozicionirajte Vaš dizajn.
3. Termalne trake su savršene ako se plašite da će se vaš dizajn pomeriti tokom procesa prenošenja. Trake će Vaš dizajn držati u mestu i neće ugroziti Vaš otisak
4. Pre nego što počnete raditi obavezno namestite temperaturu, pritisak i vreme presovanja.

Ovo bi bili koraci za uspešno kreiranje Vaše prve majice. Nije lako kao što izgleda, ali sa dovoljno vežbe uspećete da savladate ovu tehniku i s vremenom će postati jednostavnije.

Srećno i zbavite se sa kreiranjem novih dizajna i majica!

Deli ovaj post

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Zakažite poziv
Email

🙏 Dobrodošli na sajt Mincom!
Kako Vam možemo pomoći?