Saveti za sublimacionu štampu

Saveti za sublimacionu štampu

Saveti za sublimacionu štampu na našoj stranici su osmišljeni kako bismo kroz najčešće probleme, pitanja i njihova rešenja pomogli svima onima koji se bave sublimacionom štampom. Sa naglaskom na sublimacionu boju i i proces sublimacionog prenosa, Mincom je postao poznat na tržištu personalizovanih proizvoda nudeći sve što je potrebno za ulaz u poslovni svet foto poklona, uključujući štampače, prese, transfer papire, pribor i video snimke sa uputstvima. Umetnici i domaći preduzetnici mogu da prošire svoje trenutne ponude proizvoda i usluga, pružajući svojim klijentima pun kolor i kvalitetne fotografske poklone.

Nakon faze odabira i kupovine proizvoda, Mincom nudi stručne savete i tehničku vrstu obuke kako bismo olakšali početak posla našim korisnicima.Za sve zainteresovane, firma Mincom pruža obuku u okviru sublimacione tehnike. Obezbeđujemo osnovu za Vaš dalji samostalni rad.

Nije dovoljno kupiti štampač, presu, boje, propratnu opremu i krenuti u svet sublimacije. Potrebno je razumeti svaku stavku, od dizajna preko štampanja do pečenja, ceo proces. Na primer, boje na odštampanoj podlozi neće biti identične kao na ekranu ukoliko ne poznajemo određene procese i pripreme za štampu kad je u pitanju ova tehnika štampe. Moramo znati podešavanja na štampaču, profile za štampu, ponašanje različitih podloga i materijala na kojima se štampa kao i mnoge druge stvari koje su nam neophodne za kvalitetan i profesionalan proizvod.

Tehnička podrška i obuka u našoj firmi

Molimo sve koji su zainteresovani za kupovinu opreme I repromaterijala kod nas u Mincomu da nam se po mogućnosti najave kako bismo mogli da obezbedimo termin specijalno za Vas I kako bismo na kvalitetan način mogli da Vam pružimo tehničku podršku I obuku kod nas u firmi. Unapred zahvalni na razumevanju I na raspolaganju smo Vam 24 časa tokom nedelje ukoliko se odlučite da nas pozovete.

 Sublimaciona štampa je vrsta štampe u kojoj boja pod dejstvom toplote i pritiska prelazi iz čvrstog u gasovito stanje i prijanja se na površinu koju želite da odštampate. To je hemijski proces u kom se slika na transfer papiru vezuje za polimere na površini materijala i prenosi sliku.

Najčešći predmeti na kojima se radi sublimaciona štampa su šolje, majice, čaše, podloge za miša, plakete, slagalice, staklo, i u novije vreme maske za mobilne telefone. Svi proizvodi koji imaju sublimacijski premaz ili su napravljeni od poliestera (majice, podloge za miša) su pogodni za sublimacionu štampu.

Mi se kao firma dug niz godina bavimo sublimacijom i posmatramo sve njene aspekte, kako tehničke tako i vizuelne. Istražujemo sublimaciju, moderne tehnologije i proizvode i na taj način pomažemo i Vama kako najbolje da ostvarite kvalitet ukoliko se bavite sublimacijom.

Razvoj i napredak sublimacione štampe

Koliko je sublimaciona štampa napredovala tokom godina na tržištu?

Poslednjih par godina bile su veoma uzbudljive za sublimacionu industiju. Tehnologija je napredovala fokusirajući se na potrebe korisnika, što je rezultovalo nove boje i sisteme koji su podigli na veći nivo boje, definicije, efikasnosti i kvalitet.

Današnje sublimacione boje imaju mnogo veći opseg nijansi. Takođe, pojavile su se nove specifične boje kao što su fluorescentne spot boje i profesionalna fotografska reprodukcija.

Sublimacioni sistemi su lakši za korišćenje, pouzdani su i imaju znatno bolju jasnoću i preciznost kako bi se dobio visok kvalitet štampe.

Šta je uticalo na poboljšanje sublimacije?

Postoje dva glavna razloga za napredovanje sublimacione štampe. Prvi razlog su prednosti u našem sistemu kao što su pristupačnost, pouzdanost i jednostavnost. Štampači su brži i jednostavni za održavanje, dok su boje svetlije i nude kvalitetan otisak. Drugi razlog je povećana dostupnost i popularnost proizvoda. Poliester proizvodi postali su popularni širom sveta. Iz dana u dan dolaze novi proizvodi na tržište spremni za sublimacionu dekoraciju. Može se očekivati drastičan porast raznovrsnih proizvoda u toku narednih godina.

Koji su novi proizvodi za sublimaciju?

Pamučne majice su nedavno aktuelne u industriji sublimacije i sjajan su materijal za dekoraciju. Tekstil je prijatan za kožu a štampa na njemu je puna živopisnih boja. Štampa se  radi novim papirom za 100% bez praha na beloj pamučnoj majici ili majicama svetlih tonova. Kada je u pitanju štampa na crnim majicama aktuelne su tehnika sa materijalom za crne majice(VEO), tehnika fleks i flok bez katovanja.

Koja je prednost sublimacije?

Diverzifikacija je najveća prednost sublimacije. Sublimacija je komplementarna tehnologija koja napreduje iz dana u dan, proširuje vrste proizvoda koje možemo štampati, povećava vrednost koju može isporučiti postojećim kupcima i otvara nova tržišta gde može pružati usluge.

Sublimacija je jedna od najpovoljnijih tehnologija za investiciju, a pruža mnogo. Na primer, fudbalski klub koji svake sezone naručuje trofeje u jednoj prodavnici nagrada, takođe može naručiti šolje, majice, kačkete i druge proizvode sa timskim motivom u istoj prodavnici ukoliko određena prodavnica ima sublimacioni sistem.

Koja poboljšanja slede na sublimacionim mašinama?

Postoji zahtev za različitim širinama štampača. Format sublimacionih dekoracija i dalje na neki način ograničen. Uglavnom se radi na A4 formatu bilo da je u pitanju fotografija ili neki drugi dizajn. Iz tog razloga našim kupcima uvek predlažemo kupovinu manjeg štampača kao što su  Ricoh SG 3110DN i Epson Ecotank ET-2700 . S obzirom da tehnologija jako brzo napreduje verujemo da i u ovoj oblasti vrlo brzo možemo očekivati neke novine kako za format i boje tako i za nove mašine.

Koliko platiš toliko dobiješ.

U poslu većina gleda da uštedi na sve načine. Međutim stara izreka „Koliko platiš toliko dobiješ“ savršeno pristaje sublimacionoj štampi gde je kvalitet od značajne vrednosti. Postoji zabluda gde dopuna znači ušteda novca. Ljudi ne shvataju koliko je bitno pravilno dopuniti ketridže za minimalno oštećenje mastila (stvaranje balončića od ulaska vazduha ili ulaska bilo kojih čestica koje dovode do problema u štampi). Neki operateri koriste profesionalnu opremu za punjenje ketridža kako bi postigli savršenu osnovu za štampanje dok neki kupuju nove ketridže kako ne bi oštetili glave štampača ili trošili vreme na dopunu.

Šta je potrebno mušterijama u industriji sublimacije?

Mušterijama je potrebna pouzdanost. Žele da njihov otisak bude kvalitetan svaki put kao i da njihov proces poručivanja bude brz i ekonomičan. Ukoliko postoji pravi sistem koji se preporučeno održava, sublimacioni sistemi će pružiti visoku pouzdanost.

Napredak proizvoda za sublimaciju.

Proizvodi postoje da udovolje tržištu. Tokom godina izbori su se povećavali, a sada postoji preko hiljadu vrsta proizvoda za sublimaciju. Proizvođači eksperimentišu sa novim načinima korišćenja proizvoda što takođe dovodi do stvaranja novih proizvoda.

Koje inovacije su se pojavile tokom godina u sublimacionoj tehnologiji ako izostavimo konkretne proizvode ?

Izdvajaju se dve inovacije na području definicije i palete boja. Danas postoji mogućnost stvaranja sublimacionih slika do 1200 x 1200 dpi za desktop sisteme i 1440 x 1440 dpi za sisteme od 25“. Ovo su novi standardi za veću definiciju slike u sublimacionoj tehnologiji. Takođe, moguće je štampati sliku sa mnogo više boja jer novo mastilo ima znatno veću paletu boja. Ovim se postiže tačnije podudaranje boja kao i jarke, živopisne boje za bolji efekat.

Kako tehnologija utiče na manje preduzetnike koji se bave sublimacijom?

Ova tehnologija je idealna za male preduzetnike. Laka i ekonomična, a nudi prelepe sublimacione proizvode. Efikasnost novih štampača i visok kvalitet novih boja pružaju raznolikost.

Sublimaciona štampa Saveti za sublimacionu štampu

Na koji način mogu da započnem sa sublimacijonom štampom?

Početi sa sublimacijonom štampom je lak zadatak. Sublimacija je jedna od najekonimčnijih i najboljih tehnika štampe za početnike. Na brz, lak i jeftin način možete razviti vaš novi biznis. Sa sublimacionim štampačem, papirom i termo presom, možete ponudi na hiljade novih proizvoda vašim kupcima.

Štampa na šoljama po celoj površini

Štampa na šoljama nikada nije bila jednostavnija uz novu tehniku koja omogućava štampu po celoj površini šolje. Od sada možete da štampate po celoj površini, ručki pa čak i po dnu šolje.
Pitanja za sublimaciju običajna

Uobičajena pitanja o sublimaciji

Zašto sublimacija? Šta je sublimacija? Šta Vam je potrebno za početak biznisa? Koji štampač Vam je potreban? Kakva vrsta boje Vam je potrebna? Koji tip termo prese Vam je potreban? Šta sublimacija može i ne može da uradi?
Korištenje gel boja u Ricohu

Rešavanje problema kod Ricoh štampača u sublimaciji

Rešavanje problema kod Ricoh štampača za sublimacionu štampu. U ovom blogu objasniti ćemo Vam zašto se dešavaju problemi na Ricoh štampačima (koji su veoma retki) i kako ih na pravi način rešiti.
7 Saveta za uspeh u svetu sublimacije

7 Saveta za uspeh u svetu sublimacije

7 Saveta za uspeh u svetu sublimacije korisni su bez obzira dali tek počinjete novi biznis ili već vodite jedan. U svetu sublimacije uvek postoji par stvari na koje uvek treba da obratite pažnju. Ovi saveti pomoći će vam da izbegnete potencijalne probleme i vodite vaš biznis lagano. Saveti za sublimacionu štampu
saveti za sublimaciju na pamuku

Saveti za sublimaciju na pamuku

Saveti za sublimaciju na pamuku prate sve probleme vezane za štampu na Epson L310 štampaču ukoliko koristite i papir za štampu na pamuku. Otkrivamo Vam rešenja i savete za postizanje boljeg i kvalitetnijeg otiska kroz par jednostavnih koraka.
Ricoh štampač testiranje šolja

Ricoh štampač – Testiranje šolja

Na stranici vezanoj za testiranje šolja možete pročitati sva korisna uputstva ukoliko imate probleme sa sublimacijom šolja. Pročitajte kako dolazi do grešaka i kako ih rešiti na najlakši mogući način.
Saveti za Ricoh SG 3110DN štampač

Saveti za Ricoh SG 3110DN štampač

Ricoh SG 3110DN sublimacioni štampač radi sa novom geljet tehnologijom boja. Kako biste savladali štampu i rukovanje na Ricoh štampaču, Mincom tim je specijalno za sve korisnike sublimacionih štampača pripremio niz uputstava i saveta koji će Vam olakšati rad.
vodič za početnike u sublimaciji

Vodič za početnike

Kako biste se bavili sublimacionom štampom i kako biste štampali kvalitetne proizvode sa slikom po Vašoj želji potrebno je da savladate osnove sublimacije i tehničke postavke Vašeg štampača.
pozicioniranje dizajna na proizvodima

Pozicioniranje dizajna na proizvodima

Kada je u pitanju sublimacija majica pored dobrog dizajna i odabira boja moramo voditi računa o pozicioniranju naše štampe. Kao i u svakoj drugoj tehnici štampe preporučljivo je da se odabere prava veličina i pozicija našeg dizajna.
Sublimacija na tamnim i obojenim materijalima

Sublimacija na tamnim i obojenim materijalima

Sublimaciona boja je u svojoj suštini prozirna i obično se koristi na beloj pozadini. Za štampanje na tamnim površinama morate pripremiti belu pozadinu za proizvod baziran na poliesteru. Međutim, to i nije baš jednostavno, tako da je potrebno obraditi pažnju na odabir boja i njihovo uklapanje na sam materijal.
saveti za grafičke formate

Saveti za grafičke formate

Tip fajla je standardni način za skladištenje informacija na računaru kako bi neki program mogao da ih pročita i prikaže. Tip fajla se može videti u poslednja tri ili četiri slova iza tačke u imenu fajla (sublimacija.psd, mincom.jpeg). Različiti programi koriste različite oznake tipa fajla. Saveti za sublimacionu štampu
cover

Sublimacija na maskama za mobilne telefone

Za personalizovane maske najbolja je tehnika sublimacije. Imate opciju štampanja slike na većoj površini maske i opciju štampanja slike preko kompletne maske za telefon. Sve što je potrebno za ovaj proizvod jesu par osnovnih elemenata za sublimaciju.
marketing u svetu sublimacije

Prodaja i marketing u svetu sublimacije

Zašto smo odlučili da pišemo o marketingu u svetu sublimacije? Odgovor na to pitanje je kratak. Reklama. Svi smo dobro upoznati sa značajem reklamiranja u 21. veku. Živimo u vremenu kada nam je pogled na svakom koraku upret u neki brend, reklame I promocije. Zašto nijedan proizvod ili usluga ne može opstati bez marketinga?
koriscenje boja u sublimaciji

Saveti za korišćenje boja u sublimaciji

Jedna od stvari koja zna da zbuni mnoge koji su početnici u poslu sa sublimacijom jeste identično reprodukovanje boja kada se uporedi boja na monitoru i boja nakon štampe. Bez osnovnih alata i znanja problematika boja je verovatno jedna od najzahtevnijih prepreka koje se moraju preći kako bi se dobio što kvalitetnije odštampan proizvod.
saveti za sublimaciju solja

Saveti za sublimaciju šolja

Kako bismo dobili tehnički dobro odštampanu šolju potrebni su određeni uslovi i uputstva kako bismo uspeli u tome. Mi smo godinama proučavali probleme i iskustva kad je u pitanju sublimacija šolja. Iz tog razloga smo odlučili da podelimo naše savete sa Vama
termo-presa-3u1-cover

Termo prese i saveti za temperature

Da bi se sublimaciona štampa tehnički ispoštovala moramo poštovati i temperature na kojima se peku određeni proizvodi namenjeni za sublimacionu štampu. Mi Vam dajemo savete vezane za termo prese i temperature pečenja.
https://mincom.co.rs/saveti-za-sublimaciju/saveti-za-bavljenje-sublimacijom/

Saveti za Epson L310 štampač

Epson L310 štampač je namenjen za sublimacionu štampu. Na strani koja je posvećena savetima za ovaj konkretan model štampača možete pronaći niz interesantnih Saveti za sublimacionu štampu i rešenja za probleme pri štampi.
kako zapoceti posao sa sublimacijom

Saveti za bavljenje sublimacijom

Sublimaciona štampa je sama po sebi specijalna tehnika štampe. Mi je proučavamo godinama i odlučili smo da Vam damo najbitnije smernice ukoliko ste se odlučili za ovaj posao.

Savet za sublimaciju na pamučnim majicama u obliku video klipa, možete pogledati na videu koji se nalazi ispod.

Osim artkala kao što su saveti za sublimacionu štampu u našoj ponudi možete da pronađete više od 600 sublimacionih artilaka. Neki od zanimljivijih proizvoda iz našeg asortimana robe su:

Pored foto poklona, bavimo se i izradom fotoknjiga. Pogledajte više na www.cewe.rs.

Zakažite poziv
Email

🙏 Dobrodošli na sajt Mincom!
Kako Vam možemo pomoći?