Razlika između DTF štampe i sublimacije

pitanja sublimacija ili dtf

Razlika između DTF štampe i sublimacije

Razlika između DTF štampe i sublimacije

1.Razlike kod ulaganja u mašine

Razlika između DTF štampe i sublimacije

Za DTF štampanje, jedino u šta mora da se investira je u set PET film DTF štampača i u mašinu za prah i u suštini morate da investirate samo jednom. Prostor koji vam je potreban za ove mašine je minimalan. Proizvod koji se štampa je završen projekat prenosa toplote, što je veoma efikasno.

U tradicionalnom smislu sublimacione štampe na crnim majicama, pored štampača, morate da kupite i cutter za sečenje. Za komplikovane šablone, morate da kupite i lasersku mašinu. Rad na mašinama zahteva prisustvo više ljudi, proces je komplikovan i efikasnost je spora. Za realizaciju ovakvog projekta potrebno je puno novca i nije toliko efikasno.


2. Razlike u procesu

DTF štampač je mašina koja je veoma jednostavna kako i u samom radu tako i u efikasnosti. Sve što je potrebno je da se unese šablon koji želite da odštampate, nebitno da li je kompleksan ili jednostavan. Kroz analizu softwera za štampanje, možete da odštampate šablone koje želite sa jednim dodirom. Veoma je lako za korišćenje. Prilagođava se korisniku, dodaje nove šablone kad god vam odgovara, i ceo proces je veoma jednostavan.

Tradicionalna sublimaciona štampa je veoma komplikovan proces kada se radi na crnim i tamnim majicama.


3. Razlike između kvaliteta otiska i sposobnosti pranja

Štampa direktno na film, mekano na dodir i veoma udobno za nošenje, izdržljivo na razvlačenje, pranje, mokro i suvo brisanje, nece popucati i ima prijatan osećaj i posle mnogobrojnih pranja.

Tradicionalna štampa preko subli 202 papira na tamnim majicama (color majicama), tekstura je hladna i tvrda, izgleda kruto za dodir, popuaće posle nekoliko pranja, i ostaviće veoma neprijatan osećcaj.


4. Razlika u zaštiti sredine i zdravlju

Štampa direktno na film koristi mastilo čija je osnova voda i ona je ekološka. Bez zagađivanja i otpadaka tokom procesa, vruc prah koji se topi je takođe zdrav i ekološki prihvatljiv.

Tradicionalna štampa proizvodi puno otpadnog materijala.


5. Razlika u zahtevima za šablone

Štampanje direktno na film, kroz analizu softwear-a, automatsko procesovanje šablona, nebitno koliko mali ili komplikovan šablon, moguće ga je ištampati. Nema nikakvih specijalnih zahteva za boju, i može biti inštampano kad god vam treba.

U tradicionalnoj toplotnoj štampi, neki veoma mali i kompleksni šabloni su veoma teški da se završe sa mašinom za sečenje, i bićete ograničeni sa izborom boja.


6. Razlika u broju osoblja i veličini prostora

Štampa direktno na film, od štampe do finalnog prenosa, jedna osoba je dovoljna. Dve osobe mogu da sarađuju i rade na više mašina kao i na jednoj mašini.

U tradicionalnoj štampi, operacije štampe su rasuti na više procesa… Najmanje dve do tri osobe je potrebno kako bi se završio kompletan set procesa, i potrebna vam je mnogo veća radna površina.


Kako bi uvek pratili najnovije vesti u svetu sublimacije pratite naš youtube kanal Mincom d.o.o.
Zapratite nas i na društvenim mrežama kao što su Instagram i Facebook kako bi prvi saznali za nove proizvode.

Deli ovaj post

Komentara (3)

  • Andreja Odgovori

    Postovani zelim kupiti veliki termo presu. Da li mogu dobiti ponudu?

    18. мај 2021. na 08:34

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Zakažite poziv
Email

🙏 Dobrodošli na sajt Mincom!
Kako Vam možemo pomoći?