YOUTUBE VIDEO ŠTAMPA NA CRNIM MAJICAMA

YOUTUBE VIDEO ŠTAMPA NA CRNIM MAJICAMA

Dugo očekivana štampa na crnim pamučnim majicama tehnikom sublimacije konačno je moguća. Zbog velikog interesovanja za štampu na crnim majicama, snimili smo video klip kako bismo svim klijentima približili sam postupak izrade i pečenja majice, a pored toga I pokazali kvalitet koji se dobija ovim postupkom štampe. Postupak štampe i pečenja je praktično identičan kao I kod belih pamučnih majica, vrlo jednostavan i brz.

Ključne karakteristike:

  • Primenljiv i na svetle i na tamne neelastične boje
  • Mogućnost korišćenja na tamnim elastičnim materijalima
  • Odlično prijanja na velik broj tamnih tekstilnih materijala
  • Mekan na dodir
  • Odličan otisak sa blistavim bojama

Materijal za crne majice odgovara različitim materijalima i tekstilima (prirodnim i sintetičkim) kao što su pamuk, teksas i mnogi drugi. Materijal za crne majice je debljine svega 50 g/m². Bez obzira na to, kada se spoji sa željenim materijalom, postaje gotovo neprimetan pri dodiru. Da biste dobili odgovarajući otisak, potrebno je obratiti pažnju i pridržavati se uputstava za temperaturu, pritisak, kao i dužinu pečenja.

  • Temperatura prese: 205 ºC
  • Vreme pečenja: 35-40 sec
  • Perivo u mašini za veš na 40 ºC

PAŽNJA – Lice i naličje materijala za crne majice nisu isti: glatka strana treba da bude okrenuta prema odštampanom sublimacionom papiru, dok druga, hrapava strana, koja ima specifičan sjaj treba da bude okrenuta prema tekstilnom materijalu na koji se otiskuje.

POSTUPAK ŠTAMPE


  1. Ubaciti papir u Epson ili Ricoh sublimacioni štampač i podesiti na foto kvalitet kako bi dobili najbolje rezultate.
  2. Papir okrenuti tako da bela strana bude okrenuta prema nama
  3. Odštampati na standardnom sublimacionom papiru pripremljen dizajn(štampa u ogledalu)
  4. Staviti majicu na ravnu presu(sa unutrašnje strane staviti beli papir kako se slika ne bi prenela na zadnju stranu)
  5. Staviti materijal za crnu majicu na majicu i preko njega odštampani dizajn na majicu. (materijal za crnu majicu okrenuti tako da hrapava strana bude okrenuta prema tekstilu)
  6. Preko subli papira staviti termo otporni papir, teflonsku podlogu, papir za pečenje ili običan beli papir (da se slika ne bi prenela na gumu i ploču prese)
  7. Parametri za presu 205°C(410°F) i 40 sekundi

Postoje dva načina za pečenje crnih i tamnih majica.
Prvi način se sastoji iz dva koraka. Prvi korak je da se materijal za štampu na crnim majicama ispeče na majici. Drugi korak je da se papir sa dizajnom pozicionira prema belom materijalu koji je već ispečen na majici i da se uradi ponovno pečenje sublimacionog papira. U ovoj varijanti za prvo pečenje materijala za crne majice koristi se temperatura 205°C(410°F) i vreme je 15 sekundi, a nakon toga za pečenje dizajna na majice koristi se ista temperatura ali vreme je 40 sekundi.
Drugi način je da se u isto vreme ispeku i materijal za crne majice i sublimacioni papir. U tom slučaju potrebno je pozicionirati prvo materijal za štampu i papir sa dizajnom na crnu majicu i nakon toga ispeći majicu na temperaturi 205°C(410°F) u vremenu od 40 sekundi.

Održavanje

Postupak pranja i održavanja sublimacijskih majica

  1. Pre pranja majicu izvrnuti naopačke
  2. Maksimalna temperatura pranja 40°C. Koristiti samo prašak bez omekšivača
  3. Ako je neophodno peglanje, peglati samo sa zadnje strane, nikako preko štampe

Da biste se upoznali sa tehnikom pečenja i štampe na crnim majicama sublimacijom, pogledajte klip ispod. Za dodatne informacije slobodno nas kontaktirajte.

 

Deli ovaj post

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Zakažite poziv
Email

🙏 Dobrodošli na sajt Mincom!
Kako Vam možemo pomoći?