DTF štampa na majicama

DTF Epson L1800 štampac

DTF štampa na majicama

Zašto je mašina za štampu PET Filmova DTF sada sve popularnija

DTF štampa na majicama.

Mnogi pojedinci koji su se odlučili za posao štampe su bili iznenadjeni i oduševljeni kada su saznali za digitalni off-set toplotni transfer.

U daljnjem tekstu mi ćemo vam objasniti u tri dela zašto je DTF štampač postao sve popularniji.

Prvenstveno, ceo proces je znatno pojednostavljen i olakšan.

Drugo, problem sa strujom i napajanjem tokom štampe je odavno rešen. Mašina radi brzo i efikasno.

  1. DTF štampa na majicama – Tok procesa

DTF (Digital Transfer Film) mašina za štampu ( DTF štampa na majicama ) ima veoma jednostavan proces. Dezen se može odštampati direktno uz pomoć software-a za štampu nakon čega odma posle može da se nanese prah i da se zapeče u sublimacionoj pećki nakon čega vi imate gotov proizvod. Ceo proces može da se odradi u jednom postupku i dovoljno je samo jedna osoba kako bi se kompletirao ceo proces.

DTF (Digital Transfer Film) mašina za štampu ostavlja mekan otisak na dodir posle pečenja, udoban je za nošenje i prijatan na dodir i veoma je rastegljiv. Tradicionalni toplotni transfer je hladan, ima tvrdu teksturu i tvrđi je na dodir.. Udobnost tokon nošenja jednostavno nije zadovoljavajuća kao što je kod DTF printa.

Tradicionalni toplotni transfer posle odredjenog vremena se puca i skida, posle par pranja će vam ostati samo veoma neprijatan otisak na dodir koji će imati teksturu kao lepak.

Naš DTF štampač daje otisak koji je otporan na razvlačenje i izdržljiviji tokom pranja. Otisak neće popucati i ostaće isti posle velikog broja pranja.

Veoma pojednostavljen proces štampe i prenosa sve u jednom kliku, 

koji takodje poboljšava kvalitet vaše štampe a i takodje vam ne treba još dodatne opreme koja bi vam bila neophodna tradicionalnim putem štampa na majicama. Mogućnost štampe na velike količine zavisi od opreme koju posedujete. Naša mašina je privukla veliku pažnju tekstilne industrije koja radi velike produkcije i male tiraže.

Mašina je opremljena velikim brojem mlaznica gde su standardne CMYK boje i umesto Light Cyan i Magenta boje ubacena su dva kanala bele boje. Preciznost štampe je velika, boje su u prelepim i živoposnim nijansama, i razlike u nijansama boja su minimalne. Štampač je opremljen sa kružnim sistemom koji non-stop cirkuliše boju i ima takodje i samostalni sistem održavanja i čišćenja, koji efikasno štiti glavu štampača i znatno smanjuje šanse da će se glava štampača oštetiti.

DTF štampač je kombinacija toplotnog transfera i nanošenja praha. Nakon što je pečenje završeno, na štampu se direktno nanosi prah. Kada je proces nanošenja praha gotov, potrebno je ubaciti DTF film u peć i zapeći pod određenom temperaturom i ostaje vam otisak visokog kvaliteta. Ovi dezeni se mogu iseći i direktno preneti na proizvod.

Stampac Epson DTF L1800

  1. Kako da efikasno rešite problem sa napajanjem i strujom

Veliki broj naših mušterija se zabrine kada se desi neki problem. “Šta da radimo kada primetimo problem sa strujom?“ U daljnjem tekstu ćemo Vam objasniti kako da rešite ovaj problem.

Prvu stvar koju možete da uradite jeste da postavite izolir-traku oko kablova štampača,

možete pronaći razne proizvode i alate koji vam mogu pomoći oko smanjivanja statike kod struje.

Pokušajte da nadjete glavni razlog koji vam izaziva probleme sa strujom i naponom. Neki od problema mogu biti suv vazduh u prostoriji, frikcija, loša utičnica. Pazite naravno samo da držite mašinu na suvom mestu gde temperatura nije ni preniska ni previsoka. Takodje obratite pažnju na prašinu, mašina uvek mora biti zatvorena kada se završi sa radom.

Naš DTF štampač je veoma popularan. Posle svega, pečenje je takodje još jedna bitna stavka u štampi. Tradicionalni transferi nemaju svoj sistem za sušenje tako da tu već gubite vreme dok čekate da se otisak osuši.

Kako god, DTF štampači većih formata mogu da ostvari brzu štampu i brzo sušenje zato što u sebi poseduje 6-to fazni sušni sistem.

DTF štampač većih formata

kao što je DTF Mini imaju prednje, srednje i zadnje sušenje. Postoji specijalna opcija za kontrolu temperature koja je prikazana sa leve strane štampača. Štampani otisak odma nakon štampe prelazi na deo gde se postavlja prah nakog čega se odma i peče. Ceo proces od nanošenja praha do pečenja traje svega 2 do 3 minuta. Na kraju samog procesa možete print odma da prenosite na vaš odabrani materijal ili možete da ga ostavite na nekom suvom mestu i da ga koristite kasnije i tako nećete izgubiti nimalo boje.

Ako ste zainteresovani za mašinu, ili imate još neka dodatna pitanja slobodno nam pišite!

DTF stampa Mincom

 

Kako bi uvek pratili najnovije vesti u svetu sublimacije pratite naš youtube kanal Mincom d.o.o.
Zapratite nas i na društvenim mrežama kao što su Instagram i Facebook kako bi prvi saznali za nove proizvode.

Deli ovaj post

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Zakažite poziv
Email

🙏 Dobrodošli na sajt Mincom!
Kako Vam možemo pomoći?