Top 5 Jednostavnih Saveta u Vezi Termo Prese

Blog Saveti za termo presu

Top 5 Jednostavnih Saveta u Vezi Termo Prese

 

Top 5 Jednostavnih Ali Bitnih Saveta u Vezi Termo Prese

Znamo koliko ste nestrpljivi i uzbuđeni da krenete sa radom i počnete da štampate Vaše prve dizajne koristeći novu termo presu. Ali pre toga važno je upoznati se sa toplotnom presom jer se često dešava da previdimo neke situacije koje nam se možda čine jednostavnim ali utiču na rezultate vaše štampe.


5 jednostanvih saveta od kojih  će svi imati koristi

  1. Uverite se da kragne, šavovi i patentni zatvarači nisu unutar prese.
  2. Zagrejte odeću pre presovanja.
  3. Pravilno centrirajte svoje dizajne.
  4. Sledite uputstva za štampanje.
  5. Koristite zaštitni papir.

Napravite površinu za štampu bez šavova

Kada pečte majice ili neku drugu vrstu odeće postarajte se da dugmad, šavovi, patentni zatvarači ili bilo koji drugi neravni deo ne bude ispod prese. Ovaj korak obezbeđuje glatku i ravnu površinu za štampu i na taj način osigurava da Vaš transfer bude tačno i ravnomerno odštampan. Ako štampate na neravnoj površini rizikujete da se dizajn ne zalepi u potpunosti na odeću.

Koristite jastuk koji je namenjen za termo presu ako ipak odlučite da štampate u blizini neravnih površina na Vašoj odeći. Neravni delovi odeće utonuće u jastuk i na taj način će Vam ponovo omogućiti dobru podlogu za pečenje.


Zagrevanje odeće pre pečenja

Pre nego što počnete da pečete svoj dizajn uvek zagrejte odeći par sekundi. Ovaj postupak uklanja bore i vlagu te pomaže da se Vaš dizajn lakše i bolje zalepi za predmet na kome pečete.


Pozicioniranje dizajna može biti veliki izazov

Dizajn koji štampamo treba da bude 2-3 prsta ispod dekoltea u zavisnosti od tipa odeće. Ako transfer postavite previsoko, prenisko ili čak Van centra odeća može izgledati loše što može smanjiti njenu cenu ili njenu sposobnost da se proda ili ono što je najgore – možda ćete morati da radite sve iz početka.


Uputstva trebaju da se poštuju

Upoznajte se sa uputstvima za nanošenje dizajna i pobrinite se da je štampa uvek pravilno postavljena. Vreme provedeno u dvostrukoj proveri uputstava i podešavanja uštedeće Vam vreme i materijale i pruziće Vam profesionalan rezultat štampe.


Zaštitite svoje dizajne i opremu

Koristite zaštitni papir prilikom rada na toplotnoj presi. To je najlakši korak u toplotnom štampanju ali i najčešće zaboravljani. Ovo je posebno slučaj kada žurite da završite Vaš dizajn. Ne želite da trošite dragoceno vreme dok pokušavate da očistite svoju presu. Držite pored prese malu količinu zaštitnog papira i veoma brzo ćete steći veoma dobru naviku da ga i koristite.


Uvek postoje nove stvari koje se mogu naučiti kada je sublimacija u pitanju. Nadamo se da Vam je ovih 5 saveta pomoglo da započnete svoj rad uz pomoć termo prese.

Deli ovaj post

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Zakažite poziv
Email

🙏 Dobrodošli na sajt Mincom!
Kako Vam možemo pomoći?