Česta pitanja o presi za sublimaciju

česta pitanja o presi za sublimaciju

Česta pitanja o presi za sublimaciju

Česta pitanja o presi za sublimaciju

Česta pitanja o presi za sublimaciju se uglavnom zasnivaju na sitnim i malim problemima sa kojima se susrećemo svaki dan ukoliko se bavimo sublimacijom. Sublimacija je vrsta štampe koja sve brže napreduje. Svakim danom se sve više širi jer dostiže savršen kvalitet štampe na različitim proizvodima.

Novi vlasnici presa za sublimaciju često imaju pitanja o procesu sublimacije, što je razumljivo jer je u pitanju relativno nova vrsta štampe. Kako bi Vam pomogli, firma Mincom u nastavku nudi odgovore na par značajnih pitanja.

Kako ukloniti linije sa tkanine?

Neravnine ili linije nastaju iz mnogih razloga i mogu biti različitih oblika. Jednostavan i brz način ispravke neravnina na majici je peglanje presom. Zagrevanje prese na nižu temperaturu i držanje tkanine pod presom veoma kratko vreme, dovodi do ispeglane majice, spremne za savršen sublimacioni otisak. Međutim, treba voditi računa i o pritisku. Prese za pečenje koriste jak pritisak koji može prouzrokovati još veću štetu, ostaviti neravnine kao oznake na majici. Naravno, to se spreči smanjenjem pritiska. Ukoliko ništa od navedenog ne pomogne, onda razmislite o tkanini druge boje, na kojoj neće doći do izražaja linije gužvanja.

Zašto se transfer papir pomera sa tkanine?

Prese za pečenje mogu biti veoma izdržljive i uglavnom su pravljene za dugotrajnu upotrebu ukoliko se vodi računa o održavanju. Veoma je bitno ispravno korišćenje vremena, temperature i pritiska. Najčešći uzrok bežanja transfera sa tkanine jeste greška prilikom procesa postavke.

Vreme je jednostavna stavka za merenje na presi, tako da ostaju temperatura i pritisak. Merenje temperature vrši se meračem za temperaturu ili trakama za temperaturu. Na svakoj presi postoji varijacija od par stepeni u bilo kojem delu ploče. Ukoliko postoji drastična razlika u temperaturi na displeju prese i temperaturi bilo gde na ploči prese odmah pozovite inženjera kako biste se konsultovali o eventualnoj popravci ili kupovini nove prese.

Kada kupujete presu, morate voditi računa da ima dovoljno grejnih elemenata i da za nju postoji garancija. Pritisak može biti problem same prese ali i problem korisnika. Da bi se izbegle manuelne greške postavite ravnu traku na ivicama ploče. Povedite računa da grejač održava kontakt sa lenjirom i da ne dođe do savijanja. Ovim postupkom dobijate ujednačen pritisak.

Vreme i temperatura su najbitniji faktor

Kako da odredim pravo vreme, temperaturu i pritisak prese?

Transferi su izrađeni u različitim stilovima sa različitim vezivnim svojstvima. U uslovima pečenja, najbolje je razmišljati o presi kao o rerni, a o transferu kao o masi za kolače. Kao što poslastičar ima recept za vreme pečenja kolača tako i transfer ima uputstvo za idealno vreme, temperaturu i pritisak pečenja. Proverite da li je Vaš transfer papir kompatibilan sa tekstilom na koji nanosite dizajn, a onda pratite uputstva. Za veću trajnost i bolji kvalitet, treba da se poštuju neka osnovna pravila za sublimaciju. Na stranici POMOĆ možete pronaći kratka i praktična uputstva vezana za sublimaciju svih sublimacionih proizvoda.

Kako da znam da je transfer dobro pozicioniran?

Dobra postavka dizajna na tkaninu, definitivno je bitan korak za kvalitetne rezultate. Mincom Vam nudi specifikacije o načinu postavke, brze savete za centriranje majice za sublimaciju. Naravno, u zavisnosti od tipa majice, postoje određena prilagođavanja specifikacija ali jedno je sigurno, lenjir uvek treba biti pri ruci. Kada se ustanove pravila, onda ostaje rad na brzini.

Kolika je trajnost prese?

Kao i za bilo koju mašinu, tako i za presu važi pravilo nege. Presa za sublimaciju, definitivno će trajati duže ukoliko se poštuju pravila, ukoliko se postupa po preporučenim specifikacijama.

Da li je potrebna drugačija termo presa za proizvode koji nisu ravne površine?

Za veliku većinu proizvoda, potrebna je druga presa. Kape, šolje, tanjiri,… sve što nije ravne površine zahteva 3D vakuum presu sa oblikom grejača za određeni proizvod.
Termo presa za kačkete ima zakrivljen grejač koji će omogućiti sublimacioni otisak na kačket. Termo presa za šolje uglavnom je pogodna za štampu različitih veličina i oblika šolja.

Koji je najveći proizvod koji želite sublimirati?

Odgovor na to pitanje će pomoći kod odluke koliko velika radna površina termo prese mora biti da zadovolji Vaše potrebe.
Imajte na umu da male termo prese verovatno imaju i najmanju cenu ali ne odgovaraju uvek za proizvode koje želite raditi.
Kod odluke treba uzeti u obzir koliko često će se sam uređaj koristiti i koliko vremenski u danu. Zavisno od toga treba uzeti u obzir poluautomatske termo prese, automatske, ili termo prese sa više radnih gnezda. Ove opcije će verovatno podići cenu termo prese ali ćete uštedeti puno vremena kod izrade.

Idealna veličina za presu je 38×38 cm. Na našem sajtu možete naći presu 3u1 kao i ponude paketa specijalno formirane za Vas i početak Vašeg biznisa.

Da li jeftina termo presa vredi tih para?

Postoji jako puno proizvođača termo presa iz Kine, sa cenama koje na nekoj drugoj stranici mogu izgledati jako primamljivo ako imate mali budžet. Dve stvari treba imati na umu pre nego što napravite takvu kupovinu:

1. Kako ćete rešiti servis ukoliko dođe do kvara?
2. Hoće li jeftino biti i precizno i pouzdano?

Kvalitetan, pouzdan servis i brza podrška mogu produžiti radni vek uređaja i brzo Vas vratiti u posao. Jeftini uređaji mogu imati ozbiljnih problema oko stabilnosti i preciznosti kod temperatura, a to je jedna od najbitnijh karakteristika kod termo presa koja Vam je potrebna.

 Sve naše proizvode za sublimaciju možete štampati na jedan komad u punom koloru visokog kvaliteta. Neki od proizvoda su:

Pored foto poklona, bavimo se i izradom fotoknjiga. Pogledajte više na www.cewe.rs.

Deli ovaj post

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Zakažite poziv
Email

🙏 Dobrodošli na sajt Mincom!
Kako Vam možemo pomoći?