Štampanje šolja – šta je potrebno?

Štampa šolja šta je sve potrebno

Štampanje šolja – šta je potrebno?

Štampanje šolja – šta je potrebno? – Da biste napravili bilo koji proizvod za štampanje sublimacijom između ostalog i šolje kao jedan od popularnijih proizvoda, biće vam potrebne tri stvari. Prva je štampač za pravljenje vaše slike, dok je druga termo presa ili termo peć za sublimaciju za prenošenje slike na odabrani proizvod.

Imamo veliki izbor presa i peći za sublimaciono štampanje šolja koje možete izabrati, uključujući Termo Presu 7u1, Presu za dve Šolje, Termo Peć za Sublimaciju 40L ili Termo Peć za Sublimaciju 70L. Ovaj kratki vodič će vam pomoći da odlučite koja je najbolja presa za vaše potrebe, u zavisnosti od željenih tiraža.

Sa našim širokim spektrom Šolja, Termosa i Flaša ponosno možemo da kažemo da možete sa lakoćom postići vrhunski otisak od vrha do dna sa bilo kojom od naših presa, pod uslovom da koristite Sawgrass 500 štampač sa odgovarajućim SubliJet UHD bojama.

Šolje i Termosi Mincom

Saveti za Štampanje Šolja

Priprema za Štampu

Moraćete da napravite dizajn za šolje na svom računaru.Neophodan je dobar softver za uređivanje fotografija poputAdobe Photoshop, Coral Draw ili Gimp Design. Ovi programi nude mnoštvo alata, fleksibilni su i ima mnogo obuka i uputstva za korišćenje na internetu, kao i na našem YouTube kanalu.

Priprema za štampu Mincom

Štampanje šolja – šta je potrebno? – Šolje za sublimaciju su obično 300-330ml. Za tu veličinu šolje dizajn veličine 20x8cm sasvim pokriva šolju od jedne strane ručke do druge. Preporučujemo da tokom pravljenja slike za šolju ostavite 2mm sa gornje i sa donje strane prazno.

Kad štampate poželjno je da marljivo rasporedite šablone radi uštede materijala. Sa 20x8cm šablonom možete da napravite do 3 pripreme na jednom A4 sublimacionom papiru.

Priprema Šolje

Sublimacija na šolji

Nakon što odštampate svoju sliku i odsečete višak papira, sledeći korak je lepljenje slike na šolju.Kao što je gore pomenuto ostavili smo praznog prostora na dizajnu, to je da bismo izbegli prelivanje boja i da bi se lakše mogla slika poravnati sa šoljom. Koristite termo traku da fiksirate svoju sliku na šolju/flašu i spremna je za pečenje. 

Pečenje Šolje sa Termo Presom

Sada su sve pripreme završene, vreme je da se odradi transfer dizajna na šolju.

Termo Presa 7u1 za Šolje

Pažljivo postavite šolju u presu i podesite pritisak da odgovara dimenzijama šolje sa kojom radite. Naše šolje uglavnom zahtevaju lagan do umeren pritisak kako bi se osiguralo da je cela površina šolje u kontaktu sa grejnim elementom i pod uslovom da ste tačno namestili vreme pečenja i temperaturu, trebalo bi da dobijete savršenu šolju.

Termo Presa za Dve Šolje

Termo Peć 40L i 70L za sublimaciju – Pečenje Šolja

Peć za Sublimaciju, funkcioniše na drugačiji način. Umesto da pravite jednu po jednu šolju, peć nudi mogućnost da pečete istovremeno do 6 ili 20 šolja bez pritiskanja.

Termo peć Mincom

Važno – pogledajte naš sajt ili Youtube kanal za tačno vreme i temperaturu pre nego što probate peći bilo koju od naših šolja.

Sublimaciona Peć 70L Mincom

Posetite i naš sajt sa blogovima SUBLIMACIJA.RS

Deli ovaj post

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Zakažite poziv
Email

🙏 Dobrodošli na sajt Mincom!
Kako Vam možemo pomoći?