Sawgrass SG1000 sublimacioni štampač

Stampac Sawgrass SG1000

Sawgrass SG1000 sublimacioni štampač

Sawgrass SG1000 sublimacioni štampač je štampač namenjen sublimacionoj štampi na većim površinama. Poseduje mogućnost štampe na papiru dimenzija do 28x43cm (A3) što je posebno dobro za one koji žele da rade odeću, meku robu, male ili srednje foto panele.

Kao i SG500 i Sawgrass SG1000 sublimacioni štampač je energetski veoma efikasan što znači da ima nisku potrošnju energije i boja. Takođe i SG1000 poseduje WiFi opciju koj omogućava laksi rad.

Kao i svi ostali Sawgrass štampači i Sawgrass SG1000 sublimacioni štampač poseduje automatsko održavanje kako bi omogućio štampu bez previše problema. Kako bi svojim kupcima ulili dodatno poverenje ovde u Mincomu smo organizovali za vas jednogodišnju garanciju na proizvod, obuku radi lakšeg snalaženja prilikom korištenja Sawgrass štampača i njihovih besplatnih softvera kao što su CreativeStudio i PrintManager kao i Mincom Akademiju u kojoj možete pronaći mnoštvo video snimaka koji će Vam biti od pomoći u Vašem daljem radu.


Stampac Sawgrass SG1000

Sawgrass SG1000 sublimacioni štampač

 • Vrsta uređaja:Sublimacioni štampač
 • Šifra: SG1000
 • Dimenzije uređaja: 53.3 x 36 x 21.5 cm
 • Maksimalna rezolucija: 4800×1200 DPI
 • Maks. dimenzija papira: A3
 • Konektovanje: USB

Sistem gel boja

Sistem gel boja usvaja tehnologiju pojasa za elektrostatički prenos koji se koristi u laserskim štampačima, kombinujući ga sa transportom papira za inkjet štampače, optimizovanim u novu generaciju prenosnih sistema.

Visoke performanse glave za štampanje:
 • Sawgrass koristi 4. generaciju on-demand piezo tehnologiju za štampu koja je rezultirala boljim kvalitetom otiska
 • Dvosmerna (dual-directional) pumpa za čišćenje nozzla rezultira minimalnim gubitkom boje
 • Znatno niža potrošnja električne energije od štampača starije generacije
Novi i poboljšani sistem snabdevanja boja
 • Dvosmerne pumpe održavaju negativan pritisak u štamparskoj glavi što rezultira povlačenje boja nazad u posude kako bi se što manje boje koristilo u procesu održavanja i čišćenja glave štampača
 • Poboljšano automatsko održavanje na takav način da je smanjena količina izbac

Sawgrass SG1000 sublimacioni štampač jedan je od novih Sawgrass-ovih modela. U štampaču se nalaze kvalitetne Sawgrass UHD boje sa kojima ćete dobiti živopisne i kvalitetne rezultate štampe.  Uz štampač se dobija software, Sawgrass Print Manager, koji je tu da vam osigura tačnost i živpisnost boja za sublimacionu štampu. Nudi vam 1000 gotovih dizajna i šablona i kontrolu boja, optimizujući štampu iz Creative Studija ili drugih dizajnerskih software-a.

Pružanje što veće pomoći u vidu opreme koja se lako koristi i koja je jeftina može biti spas kada prvi put ulazite u industriju sublimacija boja, ali i ako želite da proširite već postojeći posao. To je jedan od razloga zašto je ovaj štampač jedan od najboljih štampača za sublimaciju. Sawgrass SG1000 sublimacioni štampač je  veoma lak za upotrebu. Spada u klasu štampača na kojima je moguće raditi štampu na pamuku, poliesteru, keramici, drvetu, metalu, mdf i ostalim mnogobrojnim proizvodima iz našeg asortimana.

Kod nas možete kupiti i originalne Sawgrass boje za koje garantujemo visok kvalitet štampe kao i dug vek trajanja boja.

geljet-sublimaciona-boja

NIKADA NE DOPUSTITE DA SE BOJE U ŠTAMPAČU ISTROŠE DO KRAJA

Signalizacija za ketridže

Sawgrass sublimacioni štampač ima multifunkcionalni displej na kojem je prikazan nivo boje u svakom ketridžu. Kao što možete videti na sledećoj slici koja prikazuje kako štampač prikazuje određen nivo boje od potpuno punog do praznog.

Sawgrass stampaci resavanje problema

Softver u štampaču detektuje kada je boja u ketridžu 20% ili ispod. Kada Vam se javi simbol strelice znači da ste istrošili ketridž u potpunosti i imate 0% boje. Nakon toga neće više biti u mogućnosti da štampate jer Vam to štampač neće dozvoliti bez zamene ketridža. I prije nego istrošite svu boju iz ketridža primetićete kako je kvaliteta printa pala. I pojavljivati će se jedna ili više grešaka koje su objašnjene u ovom tekstu.

Problemi na Sawgrass stampacima

Nivo boja u ketridžima deli se na šest celina a to su: 0, 20, 40, 60, 80 i 100%. Kada ubacite novi ketridž na displeju ćete ga videti 100% ispunjenim i možete da ga koristite dok ne padne na 10%. Kada nivo padne na 10% najbolje je zameniti ketridž dok Vam se ne počnu pojavljivati greške i pad u kvaliteti štampe.

Sawgrass nivo boje
Sawgrass stampac resavanje prooblema

Sawagrass SG1000 dodatne karakteristike

 

Sawgrass SG1000PowerDriver-R (Windows operativni sistem)

 • user-friendly pokretački program omogućuje korisnicima besprekoran print pri svakoj štampi
 • unapred podešeni profili omogućuju print odgovarajućih boja koristeći standardnu CMYK konfiguraciju boja
 • snažne postavke pružaju korisniku kontrolu nad kvalitetom štampe fotografije, izlazne konfiguracije boja kao i opcije za štampu
 • Visoka rezolucija – pruža mogućnost veće rezolucije, glatke prelaze sa življim bojama
Sistem uvlačenja papira
 • Ugrađena fioka za papir u veličinama do 29.7 x 42 cm (A3)
 • Do dve dodatne jedinice za skladištenje papira u veličinama do 29.7 x 42 cm (A3)
 • Opcionalno “prolazna” fioka u veličinama do 29.7 x 42 cm (A3)
Konekcija
 • Standardni USB 2.0 ulaz
Nizak nivo održavanja
 • Sawgrass SG1000 sublimacioni štampač je projektovan za automatsko obavljanje održavanja. Štampač će često u želji da zadrži mlaznice pisača u vrhunskom stanju, odrađivati ciklus održavanja
 • U trenutku kada štampač nije aktivan, preporuka je da ostane uključen kako biste iskoristili pun potencijal automatskog održavanja
Ekonološki naklonjen (Eco-friendly)
 • Sawgrass SG1000 je proizveden korišćenjem netoksične plastike na biljnoj bazi sa minimalnim udelom ugljenika
 • Potpuno očuvanje prirode bez korišćenja fuzera ili mehanizama za punjenje.
Sublimacija Sawgrass SG1000

Otpadni tank za Sawgrass SG1000

Svakim čišćenjem glave štampača, paljenjem štampača, ova jedinica se polako puni. Vremenom dođe do pune jedinice za otpad. U trenutku kada štampač izračuna da je jedinica za otpad puna, on stane sa radom i javi grešku. Dok se jedinica za otpad ne isprazni, štampač se neće moći normalno koristiti.

Štampač je podešen da na vreme signalizira punu jedinicu za otpad. Takođe, Sawgrass ima indikator na displeju gde pokazuje nivo otpada u jedinici.

Radi dugotrajnosti štampača preporučuje se kupovina i zamena jedinice za otpad. U našem cenovniku možete naći otpadni tank pod šifrom TANKR.

SG1000 otpadni tank

Sawgrass SG1000  sublimacioni štampač i transfer papiri

Sawgrass SG1000 koristi sublimacione boje koje se u toku štampe prenose na transfer papir. Sublimacioni papir bilo da je na njemu neki dizajn ili ne se čuva na tamnom i suvom mestu. S druge strane, termo presi je dovoljno 20-30 minuta zagrevanja pre nego što kompletno osuši boju sa transfera.

Kvalitet štampe na Sawgrass SG1000 sublimacioni štampaču je na izuzetno visokom nivou. Ovaj štampač omogućava štampu na širokom spektru materijala. Ukoliko je Vaš cilj pravljenje različitih sublimacionih proizvoda (od različitih materijala) ovaj štampač je pravi izbor za Vas.

Stampa proizvodi
Software Sawgrass

Ostala oprema

Ovo je samo jedan od naših proizvoda namenjenih za sublimacionu štampu. Pored Sawgrass SG500 sublimacionog štampača imamo široku paletu proizvoda koji mogu biti interesantni za Vašu foto radnju, kopirnicu, knjižaru i štampariju. Sve naše proizvode možete da štampate na jedan komad u punom koloru visokog kvaliteta.

Ako se odlučite za početak novog biznisa te za kupovinu Sawgrass SG500 sublimacionog štampača sigurno će Vam biti potreban i repromaterijal. U Mincom ponudi možete da pronađete mnoštvo repromaterijala raznih veličina, oblika i materijala. Ukrasite Vašu novu radnju proizvodima od stakla, drveta, kamena, keramike i tekstila te privucite Vaše prve klijente. Od repromaterijala u našoj ponudi možete da pronađete:

Kako bi uvek pratili najnovije vesti u svetu sublimacije pratite naš youtube kanal Mincom d.o.o.
Zapratite nas i na društvenim mrežama kao što su Instagram i Facebook kako bi prvi saznali za nove proizvode.

Zakažite poziv
Email

🙏 Dobrodošli na sajt Mincom!
Kako Vam možemo pomoći?