Sublimacija na metalu

Sublimacija na metalu

Kako funkcioniše sublimacija na ChromaLuxe metalu?

Tajna je u premazima i kako su oni naneti na površinu. U zavisnosti od tipa metala (beli, zlatni ili srebrni, aluminijum sa sjajnim ili matiranim slojem), postoji više slojeva sublimacionih premaza koji se nanose na osnovu, odnosno na visoko kvalitetni aluminijum. Kada se faza nanošenja premaza završi, sledi sečenje metala na razne oblike i veličine. Tada je ChormaLuxe metal spreman za proces sublimacije. Štampanje dizajna po želji zahteva specijalne sublimacione boje koje se na određenoj temperaturi pretvaraju u gas. U toku procesa pečenja, pore sublimacionog sloja se otvaraju i primaju gas. Kako se proizvod hladi tako se pore zatvaraju i zadržavaju boju unutar sublimacionog sloja.

Zbog čvrstoće premaza teško je oštetiti premaz ili sloj boje što predstavlja prednost ove vrste štampe. Isto tako, zbog boje koja se nalazi između spoljašnjeg premaza i osnove metala, dobija se magična karakteristika boje.

Kako kvalitet pločica i kvalitet premaza utiče na rezultate sublimacije?

Postoji velika razlika u kvalitetu pločica kao i u kvalitetu premaza. Razlika u premazima ogleda se u sjaju pločica. Ako je u pitanju mekši premaz i Vi upotrebljavate nešto jači pritisak, dobićete izgled kore na sjajnom premazu. Ta kora je ustvari išaran premaz, nastao pod većim pritiskom. Kada koristite veliki pritisak, vlakna papira su pritisnuta u sjajni premaz i kao rezultata dobijamo mat izgled. Da bi izbegli ovaj išaran oblik možete koristiti čvršće premaze, visoko kvalitetne pločice ili znatno niži pritisak.

Deli ovaj post

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Zakažite poziv
Email

🙏 Dobrodošli na sajt Mincom!
Kako Vam možemo pomoći?