Kako želite da nas kontaktirate?

Saveti za sublimaciju na pamuku

Saveti za sublimaciju na pamuku

Saveti za sublimaciju na pamuku su konkretna i praktična rešenja koja će Vam pomoći prilikom štampe na specijalnom papiru namenjenom za štampu na pamučnim materijalima. Prilikom sublimacije na pamuku možemo se susresti sa određenim problemima koje možemo rešiti ukoliko propratimo tehnička podešavanja pre same štampe. Za bolje razumevanje problema i njihovo rešavanje potrebno je savladati osnove sublimacije.

Postoje razni faktori koji utiču na kvalitet otiska za pamuk. Glavni faktori su transfer papir, boja i sublimacioni štampač.

Štampa na Epson štampaču

Kada govorimo o Epson L310 štampaču moramo naglasiti da pri korišćenju određenih papira može doći do lošijeg otiska koji je izazvan samom strukturom papira (njegovom masnoćom).

Ukoliko koristite žući papir koji na drugoj strani ima natpis DO NOT PRINT THIS SIDE velika je verovatnoća da se suočavate sa ovim problemom.

Neki od znakova loše štampe jesu sitne bele tačkice kao i pojavljivanje takozvanih “mehurića”.

Na slici ispod možete videti primer sa jednim takvim ispalim otiskom.

losa-stampa-za-pamuk
losa-stampa-na-papiru-za-pamuk

Ukoliko ste štampali bez dobrih podešavanja, nakon dobijenog lošeg, tačkastog otiska na papiru rezultat na pamuku izgleda kao na slici ispod:

stampa-na-pamuku-nakon-loseg-otiska

Kada se pojavi ovakav problem jedino i najefikasnije rešenje jeste prebacivanje na malo drugačiji profil štampe. Na podešavanjima performansi Vašeg štampača možete podesiti specijalno istestirana podešavanja koja će Vam obezbediti bolju i kvalitetniju štampu na pamuku.

Da biste podesili profil za sublimaciju na pamuku preko ove vrste papira potrebno je da propratite sledeće korake:

podesavanja-za-stampu-na-pamuku

Nakon što se snimi nov profil za štampu dobija se mnogo bolji, celovit otisak kao na slici ispod. Jedini problem koji može nastati nakon štampe pri kojoj se koristio nov profil jesu sitne linije koje se mogu pojavljivati duž dizajna. Te linije nisu problem jer se one pod dejstvom temperature na termo presi razlažu i ne vide se na finalnom otisku.

dobra-stampa-za-pamuk

Nakon ovakvog dobijenog otiska na papiru rezultat na odštampanom pamuku je sledeći:

stampa-na-pamuku-nakon-dobrog-otiska

* NAPOMENA:

Svi saveti vezani za sublimaciju na pamuku na ovoj strani odnose se isključivo na Epson L310 sublimacioni štampač.

Saveti za štampu na pamuku na Epson štampaču su samo delić uputstava koje možete pronaći na našem sajtu. Pored saveta na našoj stranici možete naći opremu za sublimaciju, sublimacione proizvode kao i mnoge reklamne proizvode. Neki od najpopularnijih i najtraženijih proizvoda su:

Pored foto poklona, bavimo se i izradom fotoknjiga. Pogledajte više na www.cewe.rs.