Termo prese i saveti za temperature

Termo prese i saveti za temperature

Termo prese i saveti za temperature su odličan vodič za one koji imaju probleme pri pečenju sublimacionih proizvoda. Termo prese se razlikuju po površini toplotnog elementa, mogu biti digitalne, sa pritiskom uz pomoć magneta… Prese mogu biti ravne, kombinovane, 3D, za šolje, tanjire, kačkete…

  • Ravne prese se koriste za predmete koji imaju ravnu površinu (majice, podloge za miša, puzzle, aluminijum)
  • 3u1 prese su one na kojima je moguće raditi više vrsta proizvoda i dolaze sa različitim alatima. Na njima je moguće raditi šolje, majice, tanjire, kačkete, podloge za miša. Njihova je odlika je da imaju jednu kontrolnu tablu na koju se vezuju različiti grejači u zavisnosti od potrebe.
  • 3D presa je mašina koju odlikuje najnovija tehnologija. U  njoj se pritisak vrši uz pomoć vakuuma. Otisak je najkvalitetniji zbog ujednačenosti koju pruža vakuum. Na njoj je moguće raditi 3D maske za telefone, 12 šolja odjednom, tanjire i još neverovatno puno proizvoda namenjenih za sublimaciju.

U svakom slučaju sublimacija je tehnika kojom je moguće proizvesti predivne, personalizovane proizvode, koje je moguće štampati na jedan komad. Rezultati su vrhunski i štampa je postojana sa jakim bojama. Ako krenete da se bavite ovim postupkom štampe, nećete se pokajati jer su mogućnosti nepregledne. Ukoliko Vam naši saveti za sublimaciju nisu bili dovoljni i želite da saznate više informacija o temperaturama na našem sajtu možete skinuti PDF dokument sa temperaturama i vremenom pečenja za svaki sublimacioni proizvod koji imamo u ponudi.

Termo prese i saveti za temperature Vam obezbeđuju lakše ulaženje u posao sa sublimacijom i olakšavaju Vam procese pri štampanju. Ukoliko budete pratili sva upustva nećete gubiti Vaše vreme i novac.

Proverite presu za sublimaciju i materijal

Ukoliko problem ne predstavlja štampač postoje jednostavne stvari za brzu proveru:
– Da li je proizvod bio pod pritiskom tačno određeno vreme? Premalo vremena dovodi do svetlije boje i slike umrljanog izgleda, a previše vremena dovodi do zamućene i prepečene slike.
– Da li Vaša presa radi po tačno odgovarajućoj temperaturi? Bilo bi dobro da povremeno proverite toplotu prese. Možete koristiti laserski termometar da lako proverite temperaturu ploče ako je u pitanju crni teflon (neće funkcionisati na srebrnim nepremazanim pločama). Proverite sa svojim dobavljačima njihove preporuke.
– Da li ste štampali na dobroj strani papira? Zvuči smešno ali to se desilo svakom od nas. Ukoliko štampate na pogrešnoj strani papira, Vaša sublimaciona slika biće svetla i umrljana.
– Proverite datume na mastilu. Da li je star? Staro mastilo prouzrokuje svetlije boje na sublimacionim proizvodima.
Moguće je da postoji problem i sa materijalom koji želite da podvrgnete sublimaciji. Prvo, morate proveriti da li je materijal pogodan za sublimaciju. Svi materijali pogodni za sublimaciju su napravljeni ili obloženi poliesterom koji se ne topi na temperaturi prilikom sublimacije.

Termo presa

Kako ubrzati proces pečenja?

Jedna jednostavna stvar koju možete učiniti da bi Vaša proizvodnja bila brža jeste da započnete dan zagrevanjem prese. Znamo da toplotne prese oduzimaju dragoceno vreme prilikom zagrevanja. Naviknite se da svakog dana zagrevate presu na najveću temperaturu sa kojom ćete raditi tog dana. Svakodnevnu rutinu rukovanjem porudžbina, stvaranja umetničkog dela, transfera, ovaj metod će ubrzati, jer će Vaša toplotna presa biti spremna čim Vam zatreba. Grupa proizvoda koja zahteva sličnu temperaturu i pritisak može se obaviti sa lakoćom, velikom brzinom, i na taj način završiti čitav blok naloga pre promene bilo kakvih podešavanja na presi.

ALAT ZA MERENJE TEMPERATURE – Merač temperature za presu

<span“>Važan deo procesa sublimacije jeste alat. Na primer, potrebno je omogućiti nesmetan rad prilikom pečenja, potrebno je stvoriti savšene uslove za stvaranje slike na sublimacionom proizvodu. To se postiže upotrebom digitalnog merača temperature. Ovaj alat meri temperaturu prese u stepenima. Imati merač za temperaturu prese u poslu sublimacije od velikog je značaja.

Postoji više načina upotrebe ovog alata. Ukoliko se koristi sonda, dovoljno je držati merač blizu prese kako bi očitao tačnu temperaturu. Ako se koristi toplotna cev, potrebno je uperiti laser na različite delove prese (centar i ćoškovi). Prvi način je pogodan za ravne prese, a drugi način za merenje temperature prese za sublimaciju šolja. Temperatura varira par stepeni u određenim delovima prese ali samo velika odstupanja mogu smanjiti kvalitet sublimacionog proizvoda. Ukoliko se desi da prilikom merenja ustanovite hladan deo prese, obavezno kontaktirajte Vašeg dobavljača.

Česta pitanja o presi za sublimaciju

Sublimacija je vrsta štampe koja sve brže napreduje. Svakim danom se sve više širi jer dostiže savršen kvalitet štampe na različitim proizvodima.

Novi vlasnici presa za sublimaciju često imaju pitanja o procesu sublimacije, što je razumljivo jer je u pitanju relativno nova vrsta štampe. Kako bi Vam pomogli, firma Mincom u nastavku nudi odgovore na par značajnih pitanja.

1. Kako ukloniti linije sa tkanine?

Neravnine ili linije nastaju iz mnogih razloga i mogu biti različitih oblika. Jednostavan i brz način ispravke neravnina na majici je peglanje presom. Zagrevanje prese na nižu temperaturu i držanje tkanine pod presom veoma kratko vreme, dovodi do ispeglane majice, spremne za savršen sublimacioni otisak. Međutim, treba voditi računa i o pritisku. Prese za pečenje koriste jak pritisak koji može prouzrokovati još veću štetu, ostaviti neravnine kao oznake na majici. Naravno, to se može sprečiti smanjivanjem pritiska. Ukoliko ništa od navedenog ne pomogne, onda razmislite o tkanini druge boje, na kojoj neće doći do izražajnih linija gužvanja.

2. Zašto se transfer papir pomera sa tkanine?

Prese za pečenje mogu biti veoma izdržljive i uglavnom su pravljene za dugotrajnu upotrebu ukoliko se vodi računa o održavanju. Veoma je bitno ispravno korišćenje vremena, temperature i pritiska. Najčešći uzrok bežanja transfera sa tkanine jeste greška prilikom procesa postavke.

Vreme je jednostavna stavka za merenje na presi, tako da ostaju temperatura i pritisak. Merenje temperature vrši se meračem za temperaturu ili trakama za temperaturu. Na svakoj presi postoji varijacija od par stepeni u bilo kojem delu ploče. Ukoliko postoji drastična razlika u temperaturi na displeju prese i temperaturi bilo gde na ploči prese odmah pozovite inženjera za konsultacije o popravci ili kupovini nove prese.

Kada kupujete presu, morate voditi računa da ima dovoljno grejnih elemenata i da za nju postoji garancija. Pritisak može biti problem kod same prese ali i problem korisnika. Da bi se izbegle manualne greške postavite ravnu traku na ivicama ploče. Povedite računa da grejač održava kontakt sa lenjirom i da ne dodje do savijanja. Ovim postupkom dobijate ujednačen pritisak.

3. Kako da odredim pravo vreme, temperaturu i pritisak prese?

Transferi su izrađeni u različitim stilovima sa različitim vezivnim svojstvima. U uslovima pečenja, najbolje je razmišljati o presi kao o rerni, a o transferu kao o masi za kolače. Kao što poslastičar ima recept za vreme pečenja kolača tako i transfer ima uputstvo za idealno vreme, temperaturu i pritisak pečenja. Proverite da li je Vaš transfer papir kompatibilan sa tekstilom na koji nanosite dizajn, a onda pratite uputstva. Za veću trajnost i bolji kvalitet, treba da se poštuju neka osnovna pravila za sublimaciju.

4. Kako da znam da je transfer dobro pozicioniran?

Dobra postavka dizajna na tkaninu, definitivno je bitan korak za kvalitetne rezultate. Mincom Vam nudi specifikacije o načinu postavke, brze savete za centriranje majice za sublimaciju. Naravno, u zavisnosti od tipa majice, postoje određena prilagođavanja specifikacija ali jedno je sigurno, uvek treba da imate lenjir pri ruci. Kada se ustanove pravila, onda ostaje rad na brzini.

5. Kolika je trajnost prese?

Kao i za bilo koju mašinu, tako i za presu važi pravilo nege. Presa za sublimaciju, definitivno će trajati duže ukoliko se poštuju pravila, ukoliko se postupa po preporučenim specifikacijama.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

error: Upozorenje: Sadržaj je zaštićen! !!
Zakažite poziv
Email

🙏 Dobrodošli na sajt Mincom!
Kako Vam možemo pomoći?