Saveti za Epson L310

Koja su generalna pravila za čuvanje štampača u optimalnom okruženju?

U suštini, štampač je potrebno čuvati u sledećim uslovima:

Sobna temperatura treba biti između 15-28 oC, sa relativnom vlažnošću između 40-70 procenata. Takođe je potrebno štititi opremu od sunčeve svetlosti. Za dodatne mere opreza sledite uputstva za hladnije i toplije uslove.

Zaštita tokom zime: Temperatura može pasti ispod preporučene što dovodi do kondenzacije u laserskoj cevi a samim tim i do oštećenja. Takođe, ulje može da se stvrdne što utiče na mehaničke delove. Da bi sprečili ove probleme, ugradite zaštitu od hlađenja na grejaču kako sobna temperatura ne bi pala ispod optimalne. Takođe, možete blago zagrejati radni prostor pre upotrebe štampača. Nemojte stavljati štampač blizu grejnog izvora da štampač ne bi prestao sa radom zbog pregrevanja. Ukoliko imate uređaj za hlađenje vodom, izolujte ga i držite prekrivenog u cilju održavanja temperature. Ako je rashlađivač ispod preporučene temperature, mašina ne može raditi iz bezbednosnih razloga.

Zaštita tokom leta: Mašina je leti izložena toploti sunca i hladnoći klime što može dovesti do neželjenih problema. Visoka sobna temperatura može uticati na funkcionalnost, a da bi izbegli probleme izbegavajte direktnu sunčevu svetlost. Ako je štampač u blizini prozora, obavezno zamračite prozor. Ne izlažite štampač i njegovu opremu direktnom vazduhu iz klima uređaja jer klima može drastično ohladiti delove. Poželjna je dobra cirkulacija vazduha kako bi se sprečilo pregrevanje. Povremeno vodite računa o otvaranju prostorije i temperaturi vazduha.

Da li imate neki savet za kupovinu štampača za sublimaciju?

Potraga za najnižom cenom štampača ili prese izgleda kao dobra ideja u finansijskom smislu. U stvarnosti, možete izgubiti novac ukoliko kupite opremu koja je previše mala ili prevelika za Vaše potrebe. Jako bitan faktor jeste I odabir Vašeg prodavca. Bitno je da znate od koga kupujete štampač I koji kvalitet I tehničku podršku dobijate. Mnoge sublimacione operacije zahtevaju obuku I određen stepen znanja a veoma mali broj prodavaca će Vam pomoći oko Vaših početaka I uputa kako biste se bavili sublimacijom.

Za neke aplikacije, kao što su oznake i pun print na majicama, potrebna je specijalizovana oprema. Ako se bavite sublimacionom štampom, logično je da ćete istraživati velike komercijalne štampače koji nude rolne od 60, 90 i 110cm. Ove jedinice imaju mnogo veću cenu i zahtevaju prese i štampače širokog formata. Uzimajući u obzir naše iskustvo I dugogodišnji rad sa klijentima sa sigurnošću možemo reći da se možete uzdati u štampač A4 formata.

Generalno pravilo je kupiti štampač koji će ispuniti Vaše realne potrebe. Na primer, ukoliko planirate sublimaciju na mnogobrojnoj odeći, štampaćete dizajn do maksimalne dimenzije A3 formata. Međutim ono što je jako bitno kod odabira štampača jeste činjenica da su štampači A4 formata mnogo praktičniji I da oni mogu pokriti sve Vaše potrebe iako nisu prevelikog formata. Vaš idealni štampač radi sa papirom od 21×29.7cm (A4 format).

Štampač formata A4 sasvim je dovoljan kako biste štampali personalne proizvode kao što su šolje, satovi, maske za mobilne telefone, kamen, metal, drvo, pamuk… Morate imati na umu da količina porudžbine takođe utiče na odabir pravog štampača za Vaš posao.
Mi smo kao firma tu kako bismo Vam obezbedili kompletnu tehničku podršku nakon kupovine štampača kao I obuku u našoj firmi gde biste imali priliku da se uputite u sve detalje vezane za sublimacionu štampu. Naš cilj jeste da pomognemo svim kupcima kako bi uspešno uspeli da razrade svoj privatni ili porodični biznis. Stojimo Vam na raspolaganju I radujemo se budućoj saradnji sa Vama.

Saveti za Epson L310

Saveti za Epson L310 su idealan vodič za one koji se bave sublimacionom štampom. Mi Vam dajemo konkretna rešenja i savete kada je u pitanju sublimacija pomoću štampača Epson L310.

Dopunjivi kertridži

Saveti za Epson L310 takođe podrazumevaju dosta uputstava vezanih za boje. Sublimacionu boju nije poželjno mešati sa drugim vrstama boja, tako da ne možete koristi originalne ili kompatibilne kertridže ili drugu opremu koja je već korišćena sa nekom drugim bojom.

Moguće je nabaviti kompatibilne kertridže napunjene sa sublimacionom bojom, ili što je na našem tržištu najčešće u ponudi prazni dopunjivi kertridži ili CISS sistem za kontinualno napajanje bojom koji će naknadno biti napunjeni sublimacionim bojom. Ova upustva su bitna za starije modele Epson štampača.

Rešavanje problema zapušenih mlaznica na EPSON štampaču

Prvi korak

Uraditi test mlaznica iz Control Panel sekcije tako što ćete otići na printers and devices, zatim pronaći vaš štampač. Desnim klikom na njega otići a opciju printing preferences. Nakon toga otvoriće Vam se prozor sa podjezičkom maintenance. Klikom na taj podjezičak pronaćiće te opciju nozzle check.  Klikom na nozzle check otvoriće Vam se prozor gde treba da odaberete opciju print kako biste odštampali test stranicu.

Drugi korak

Ukoliko na odštampanoj stranici dobijete uzorak kao na slici potrebno je pristupiti postupku čišćenja glave EPSON sublimacionog štampača i to se može uraditi na ovaj način:

– Ukoliko fale crtice na jednoj boji potrebno je odštampati celu A4 stranicu samo sa tom bojom (najviši kvalitet štampe) i na taj način pokušajte da očistite zapušenu mlaznicu. Ukoliko se na ovaj način ne otpuše mlaznice pristupiti sledećem postupku čišćenja glave EPSON sublimacionog štampača.

1. Proveriti da li je štampač isključen. Ukoliko nije isključiti ga.

2. Podići zaštitni poklopac.

3. Upaliti štampač na dugme.

4. Nakon što glava krene da se pomera ka levoj strani isključiti štampač iz struje, direktno iz utičnice ili izvući kabl za napajanje iz samog štampača.

5. Glava će se zaustaviti na sredini štampača i sada možete slobodnom rukom pomerati glavu levo desno.

6. Glavu pomeriti ka levoj strani štampača tako da desna ostane slobodna.

7. Iseći medicinsku gazu ili neki drugi tekstilni materijal i saviti ga na dimenzije 3x10cm tako da debljina materijala ne bude previsoka kako ne bi zapinjala prilikom pomeranja/čišćenja glave preko nje.

8. Materijal natopiti sredstvom za čišćenje glave Epsona tako da ne bude ni previše ni premalo tečnosti na njemu.

9. Pozicionirati materijal na crnu plastiku iznad koje prolazi glava.

10. Slobodnom rukom glavu pomerati levo desno preko natopljenog materijala. Na taj način čistite glavu štampača. *NAPOMENA (prilikom pomeranja glave ne sme biti prevelik otpor od strane materijala da glava ne bi izašla iz ležišta). Ukoliko se na materijalu ne pojavi boja potrebno je dodati još jedan sloj kako bi materijal imao kontakt sa glavom štampača i na taj način je čisti.

11. Nakon par minuta čišćenja glave skloniti je ponovo u levu stranu, izvaditi materijal iz štampača, zatvoriti zaštitni poklopac i priključiti štampač na struju.

12. Uključiti štampač i ponovo odštampati test stranicu.

13. Ukoliko imate bilo kakvih nedoumica ili ne možete da rešite problem sa mlaznicama budite slobodni da nas kontaktirate jer Vam mi pružamo tehničku podršku i sve dodatne informacije vezane za opremu koju koristite.

Vaš softver i dizajn moraju biti ispravni

Računar ima nekoliko softvera za sublimaciju. Od samog umetničkog dela do podešavanja u grafičkom programu, postoji nekoliko stvari koje treba da proverite da bi se obezbedila preciznost boja.

Prvo, proverite u svom grafičkom programu podešavanje korekcija boja. Podešavanja nekada mogu sama da se promene, pa ako je podešavanje pogrešno, može loše uticati na izlaz.

Drugo, vratite se u fajl u kojem ste radili nedavno pa štampajte i pecite presom. Ako izgleda dobro onda ste izolovali problem u današnjem fajlu. Postoji mogućnost da je u pitanju CMYK format umesto RGB formata. CMYK boje dramatično menjaju izgled u sublimaciji. Uvek se radi u RGB formatu. Gde ste nabavili sliku? Da li je skenirana slika, slika sa digitalnog fotoaparata, slika sa email-a?

Da li se nešto promenilo?

Jedina konstanta u životu je promena, a isto to važi i za sublimaciju. Kada se jedna varijabla promeni, dolazi do promene u izlazu. Ako su Vaši sublimacioni prizvodi izgledali dobro juče ali ne i danas, da li se nešto promenilo u tom periodu? Da li ste instalirali novi program, update, paket, novo mastilo (da li je vrećica sa bojom na pogrešnom mestu), novi sublimacioni papir, nova oprema?

Ukoliko ste promenili neku od ovih stavki, velika je verovatnoća da ste otkrili uzrok problema.
Ako ste instalirali novi štampač, trebalo bi da deinstalirate drajver, zatim da ga ponovo instalirate. Možda postoji problem sa softverskom instalacijom koji može nestati sa reinstalacijom. Da li su neki parametri u grafičkom programu promenjeni?

Možete i grafički program da reinstalirate da bi se podešavanja vratila na standardno. Ukoliko se odlučite za ovo rešenje, potrebno je podesiti parametre boje u odnosu na Vaše odabrano mastilo.

Papir

Izbor papira zavisi od vrste materijala na koji se vrši transfer. Papir može biti namenjen za transfer na čvrste površine ili na tekstil, bitno je da ima dobru upojnost i prenosivost. Na tržištu ima jako puno vrsta papira i nećemo ulaziti u karakteristike pojedinačnih proizvođača. U našoj firmi se trudimo da imamo uvek isti svež papir koji će davati iste rezultate u različitim serijama štampe. Neće Vam se desiti da štampa jedan dan bude svetlija, a sledeći tamnija.

Smernice za sublimaciono štampanje

EPSON štampač za sublimaciju može štampati i na običnom papiru ali morate uzeti u obzir da originalne boje dizajna nisu iste na običnom i transfer papiru. Ove boje su prozirne za razliku od inicijalne slike.

Odštampani transfer papir može se upotrebiti i nakon par meseci, ukoliko se čuva na suvom i tamnom mestu. S druge strane, presi je dovoljno 20-30 minuta zagrevanja pre nego što kompletno osuši boju sa transfera.

saveti za epson l310
Zakažite poziv
Email

🙏 Dobrodošli na sajt Mincom!
Kako Vam možemo pomoći?