Preslikači

Preslikači

Preslikači – Transfer u punom koloru

Šta su zapravo preslikači?

Svi koji se bave dekoracijom tekstila svesni su koliko je komplikovano i neisplativo raditi štampu u punom koloru kada su mali i srednji tiraži u pitanju. Razvijen je niz tahnologija koje delimično rešavaju ove probleme. Neke od njih su DGT štampa, laserski preslikači, štampa na floku ili sublimacija. Svaka od ovih tehnologija ima svoju posebnu primenu.

Glavni problemi sa kojim se proizvođači odeće kojima je potrebna usluga štampe susreću kada traže tehnologiju koja je pogodna za njih jesu: proizvodna cena, kvalitet otiska i postojanost otiska.

Do sada se pokazalo da digitalni otisak pruža mogućnost jeftine štampe malih tiraža ali sa druge strane pruža najmanju otpornost na pranje. Sa druge strane poznato je da je sito štampa zaista postojana i izdržljiva ali i da je isplativost sito štampe mala kada su mali tiraži u pitanju.

Tržištu je potrebna tehnologija koja pruža isplativost digitalne štampe i postojanost sito štampe, a to su Termo Preslikači koje nudimo.

Preslikači koje nudimo daju mogućnost štampe u visokim rezolucijama, veoma su isplativi, a takođe su izuzetno pouzdani i postojani. Termo štampa (preslikač) je postupak prenosa grafičkog simbola na tekstil, najčešće majicu. Kompjuterski priprememljen termo prenos (preslikač) pomoću termo prese, štampari prenose na tekstil.

Preslikači

Preslikači – Transfer u boji

Preslikače možete štampati na:

– Majicama
– Duksericama
– Šorcevima
– Trenerkama
– Kačketima
– Polo majicama i drugim proizvodima od tekstila.

Prednosti Preslikača

 • Preslikači – Razvlačenje bez pucanja
 • Mekana završna obrada čini da se osećaju kao deo odeće
 • Transfer traje više od 60 pranja
 • Odličan za fine detalje
 • Jednostavno nanošenje – spremno za 10 sekundi
Preslikači-etiketa
Preslikači-Deciji

Veliki broj veličina

Preslikači možete štampati na raznim veličinama, najčešća štampa je na listovima A4 formata ali postoje i druge veličine kao što su:

 • 6×6
 • 10×10
 • A8
 • A7
 • A6
 • A5
 • A4
 • A3

Kako se koriste preslikači?

Štampa preslikača se može vršiti od jedne do neograničenog broja, boja vrhunskog kvaliteta, najčešće na listovima formata A4 ali i na drgugim formatima koje možete videti na slici ispod. Koriste se svi efekti koji se upotrebljavaju i u direktnoj štampi. Postoji 8 uobičajenih veličina, a to su 6×6 namenjen za kačkete, 10×10, A8 namenjen etiketama sa unutrašnje strane majice, A7, A6, A5, A4, A3.

A naši preslikači su savršen izbor za svaku od ovih veličina. Preslikači mogu biti jednobojni, dvobojni, trobojni, četvorobojni i kolorni.

Specijalnom štamparskom tehnikom dizajn se prenosi na podlogu koja putem prese bukvalno preslikava vašu poruku na željeni proizvod. Najpogodniji za ovu vrstu štampe je tekstil.

Naši primeri veličina su pažljivo odabrani, bazirani na industrijskim standardima. Pogledajte naš vodič kroz veličine:

Preslikaci-vodic-za-velicine
Crni-kacket
A7
A6
Preslikači A5
Preslikaci
Preslikači A3
Preslikaci
Preslikaci-2

Primena preslikača

U modnoj industriji preslikači su oduvek bili jednostavno rešenje za dodavanje aplikacija na tekstil bez dodatnog ulaganja u spostveni štamparski pogon. Današnji trendovi zahtevaju nova dizajnerska rešenja visoke rezolucije što prevazilazi tehnologiju sito štampe i što zahteva primenu digitalne štampe.

Takođe preslikači imaju svoju primenu i u reklamnoj industriji. Najveći procenat poslova koji se obavljaju u skoro svakoj štampariji jesu vezani za izradu promotivnih artikala. Tako mnoge štamparije danas rade štampu na kačketima, majicama, torbama.

Raditi CMYK štampu na malim serijama artikala uvek je bilo neisplativo kako za štampara zbog visokih troškova tako i za kupca. Tehnologija preslikača rešava problem kvalitetne, pristupačne štampe u malim serijama.

Preslikači su idealno rešenje za podebljane printove kada su potrebne pune boje kao na primer kod sportskih imena i brojeva, majica, dukseva i logotipa u 1-5 boja.

Preslikači

Prednosti preslikača

Prednost preslikača se ogleda u tome što se na transfer papiru može štampati više aplikacija u jednom otisku koje se naknadno isecaju i prenose na tkaninu pa se u zavisnosti od njihove veličine, a posebno kod manjih aplikacija, značajno može smanjiti cena gotovog proizvoda.

Preslikači su pronašli svoju primenu kod proizvođača tekstilne galanterije koji koriste usluge štampe jer se lakše transportuju, zahtevaju znatno manji skladišteni prostor i smanjuju rizik nagomilavanja robe.

Ostali proizvodi

Prednost naših preslikača je u tome što boja 100% ostaje na tkanini prilikom transfera.

Primena preslikača je najčešća u izradi reklamnog programa(majice, kačketi, torbe…).

Na Mincom youtube kanalu možete naći savete i upustva za rad štampača, presa, mašina i sublimacionih proizvoda. Ukoliko Vam se svideo sadržaj kanala, lajkujte video, komentarišite i podelite ga sa Vašim prijateljima na društvenim mrežama. Hvala!

Možemo se pohvaliti sa ponudom od preko 1000 proizvoda za sublimacionu štampu. Osim reporomaterijala u našoj ponudi možete pronaći i sublimacione štampače, prese, te ostalu opremu za sublimacionu štampu. To su:

Zapratite nas na društvenim mrežama Facebook i Instagram. 
Subskrajbujte se na naš Youtube kanal i pratite naše najnovije videe.

Svi proizvodi koji se poruče preko firme Mincom DOO iz Novog Sada mogu biti na Vašoj adresi putem kurirske
službe. Kurirskoj službi obično treba od 3 do 5 radnih dana kako bi Vam dostavili paket.

error: Upozorenje: Sadržaj je zaštićen! !!
Zakažite poziv
Email

🙏 Dobrodošli na sajt Mincom!
Kako Vam možemo pomoći?