DTF štampa – Aktuelna pitanja

dtf ultracolor preslikaci novi

DTF štampa – Aktuelna pitanja


Da li DTF štampa zahteva puno održavanja?

DTF štampa zahteva istu odgovornost održavanja kao i DTG štampa samo nije potrebno da se ulaže toliko vremena i toliko često.

Belo DTF mastilo se ne zapušava toliko često kao DTG belo mastilo. Ali se i dalje odvaja. Potrebno je sa vremena na vreme promešati mastilo pre štampanja.


Da li je moguće štampanje na DTF film-u sa DTG mastilom?

Jednostavno rečeno, ne. DTF štampa zahteva specijalno DTF mastilo. Štampanje koristeći DTG mastilo na DTF filmu će upropastiti CMYK boje.


Da li je moguće staviti DTF mastilo u DTG štampač?

Moguće je, možete ako želite da štampate majice na DTG štampaču koristeći DTF mastilo. Samo što finalni rezultat neće biti kvalitetan kao kad bi ste koristili boju specifičnu za štampač. I dalje će te morati da pripremite vaše majice pre štampanja.


Koji štampač preporučujete za DTF štampu?

Mi vam preporučujemo štampač Epson L1800. Naša testiranja su pokazala da L1800 ostvaruje veoma dobre rezultate koristeći DTF boje. Ovaj štampač se koristi već dugi niz godina za DTG štampu. Veoma lako ga je prilagoditi za DTF štampu i zahteva dodatne modifikacije.


Da li je potreban specijalan software?

Da, biće vam potreban Rip software, kao što je naprimer software AcroRip, kako bi mogli da štampate bele boje i ostale boje u isto vreme, samo obratite pažnju da malo prigušite bele piksele kako ne bi dobili tanku belu liniju. Takođe postoje i dodatni software-i koji omogućavaju maksimalni kvalitet štampe kao i raster ili linijski izgled dizajna.


Koliko je DTF štampa otporna na pranje?

Otporna je, kvalitetna i izdržljiva, uzeći u obzir da koristite kvalitetan prašak i da se pridržavate pravila procedure. Trenutno DTF štampa je bolja i izdržljivija od ostalih štampi u svojoj klasi. Preporučljivo je pranje na 40 stepeni celzijusa.


Kvalitet DTF štampe na dodir

Kvalitet i prijatnost otiska zavise od kakvog praha koristite i od debljine vašeg ink layer –a (nanosa boje). Više boje će zahtevati više praha i vaš finalni rezultat otiska će biti deblji. Naš mekan i rastezljiv DTF prah je kvalitetniji od tradicionalnog vinila i drugih sublimacionih prenosača. Elastičan i mekan na dodir. Ali takođe i nije mekši od DTG otisaka.


Šta će se desiti ako se štampač ne koristi duže vreme?

Štampač će se zapušiti kao i DTG ili bilo koji slični ink-jet štampač. Ako planirate da ostavite štampač na duže vreme moraćete prvo da ga očistite i ostavite ga da se osuši u čistom stanju. Preporučljivo je da se svaki dan pre početka rada promućkaju boje, kao i da se pusti provera mlaznica. Ukoliko se štampač ne koristi redovno, dolazi do zapušavanja.


DTF Epson L1800
 

Deli ovaj post

Komentara (2)

  • Vladimir Odgovori

    da li za štampu belih slova na tamnim majicama mora da se uradi dodatno podešavanje kako ne bi „izbila“ boja majice i kako se ne bi dobila siva slova ? (za štampu na crnoj majici, npr)

    13. септембар 2021. na 13:17
    • urednik Odgovori

      Poštovani, u software-u se nameštaju posebno podešavanja za crne majice (gde ide više bele boje) i za bele majice (gde ide jako malo bele boje). Prilikom kupovine DTF štampača u Mincom-u dobijate obuku za operativni rad na Digital Factory v10 software-u.

      16. септембар 2021. na 16:49

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Zakažite poziv
Email

🙏 Dobrodošli na sajt Mincom!
Kako Vam možemo pomoći?