Ricoh SG 3110DN

Ricoh SG 3110DN

Ricoh SG 3110DN sublimacioni stampac

RICOH SG 3110DN ŠIFRA PROIZVODA: PAKRIC


Ricoh SG 3110DN

Ricoh SG 3110DN je sublimacioni GELJET multifunkcionalni uređaj koji omogućava brzu i kvalitetnu štampu u boji za sublimaciju. Poseduje Ricoh-ovu tehnologiju Liquid Gel za brzo sušenje boja radi pojednostavljivanja štampanja i kvaliteta otiska.

Štampač Ricoh SG 3110DN za sublimacione gel boje predstavlja novi nivo sistema za sublimaciju koji koristi poslednju GELJET tehnologiju štampe. Nova glava za štampu obezbeđuju vrhunski kvalitet otiska kao i dvosmernu pumpu za boje radi veće iskorišćenosti boja.

U starijim sistemima je zbog ovog problema uvek ostajalo nešto boje u kertridžima dok se uz pomoć ove specijalne pumpe eliminiše ta vrsta problema i kertridži ostaju iskorišćeni u potpunosti.

Uz pomoć ovog sistema pumpi postiže se niža cena štampe a samim tim i brži povraćaj sredstava koje smo investirali u Ricoh štampač.

Ricoh sublimacioni štampač može koristiti papire do 21x35cm dok u jednom satu može odštampati i do 74 pun kolor slike.

Ricoh štampač štampa uz pomoć 4 boje. Koristi klasičan CMYK komplet boja. Ricoh sublimacioni štampač štampa i do neverovatnih 29 strana u minuti.

Ovaj model štampača je dizajniran kako za korisnike mreže tako i za samostalan rad. Štampač dolazi u dve varijante formata a to su A4 i A3 format.

Upravljanje štampačom se može vršiti uz pomoć priloženog programa ili direktno preko IP adrese, što olakšava administraciju i njegovo korišćenje.

GELJET sistem

GELJET sistem usvaja tehnologiju pojasa za elektrostatički prenos koji se koristi u laserskim štampačima, kombinujući ga sa transportom papira za inkjet štampače, optimizovanim u novu generaciju prenosnih sistema.

Visoke performanse Piezo glave za ispis:
 • Ricoh SG 3110DN koristi 4. generaciju GELJET on-demand piezo tehnologiju za štampu koja je rezultirala boljim kvalitetom otiska
 • Dvosmerna (dual-directional) pumpa za čišćenje nozzla rezultira minimalnim gubitkom boje
 • Znatno niža potrošnja električne energije od štampača starije generacije
Novi i poboljšani sistem snabdevanja boja
 • Dvosmerne pumpe održavaju negativan pritisak u štamparskoj glavi što rezultira povlačenje boja nazad u posude kako bi se što manje boje koristilo u procesu održavanja i čišćenja glave štampača
 • Poboljšano automatsko održavanje na takav način da je smanjena količina izbacivanja boja dok štampač nije u funkciji
geljet-sublimaciona-boja
kako-se-starih-prebaciti-na-nove-sublimacione-gel-boje

NIKADA NE DOPUSTITE DA SE BOJE U ŠTAMPAČU ISTROŠE DO KRAJA – ako želite da saznate više o rešavanju problema ricoh štampača posetite stranicu saveti kako rešiti probleme na Ricoh štampačima

Signalizacija za ketridže

Ricoh štampač ima multifunkcionalni displej na kojem je prikazan nivo boje u svakom ketridžu. Kao što možete videti na sledećoj slici koja prikazuje kako štampač prikazuje određen nivo boje od potpuno punog do praznog.

Resavanje-problema-kod-Ricoh-stampaca

Softver u štampaču detektuje kada je boja u ketridžu 20% ili ispod. Kada Vam se javi simbol strelice znači da ste istrošili ketridž u potpunosti i imate 0% boje. Nakon toga neće više biti u mogućnosti da štampate jer Vam to štampač neće dozvoliti bez zamene ketridža. I prije nego istrošite svu boju iz ketridža primetićete kako je kvaliteta printa pala. I pojavljivati će se jedna ili više grešaka koje su objašnjene u ovom tekstu.

Javljanje-problema-na-Ricoh-stampacima

Nivo boja u ketridžima deli se na šest celina a to su: 0, 20, 40, 60, 80 i 100%. Kada ubacite novi ketridž na displeju ćete ga videti 100% ispunjenim i možete da ga koristite dok ne padne na 10%. Kada nivo padne na 10% najbolje je zameniti ketridž dok Vam se ne počnu pojavljivati greške i pad u kvaliteti štampe.

Nivo-boje-kod-ricoh-stampaca
Ne dopusti na Ricoh štampaču

Ricoh SG 3110DN dodatne karakteristike

Dimenzije uređaja: 399 x 436.5 x 212.5 mm

Masa uređaja: 10.5 kg

Vreme zagrevanja: 35 sekundi

Memorija uređaja: 128 MB RAM

Napajanje: 100 – 120V, 50/60Hz

Potrošnja struje: 26.7W ili manje, energy save mod 27.4W

Dimenzije papira: A4, A5, A6, B5, B6

RICOH SG 3110DN PowerDriver-R (Windows operativni sistem)

 • user-friendly pokretački program omogućuje korisnicima besprekoran print pri svakoj štampi
 • unapred podešeni profili omogućuju print odgovarajućih boja koristeći standardnu CMYK konfiguraciju boja
 • snažne postavke pružaju korisniku kontrolu nad kvalitetom štampe fotografije, izlazne konfiguracije boja kao i opcije za štampu
 • Visoka rezolucija – pruža mogućnost veće rezolucije, glatke prelaze sa življim bojama
Sistem uvlačenja papira
 • Ugrađena fioka za papir kapaciteta do 250 listova papira u veličinama do 21,60×38.1cm
 • Do dve dodatne jedinice za skladištenje papira do 250 listova u veličinama do 21,60×38.1cm
 • Opcionalno “prolazna” fioka kapaciteta do 100 listova papira, u veličinama do 21,60×38.1cm
Konekcija
 • Ethernet (10/100 Base-T Ethernet Port) – više korisnika mogu deliti jedan ili više štampača za različite aplikacije. Na taj se način postiže se bolja učinkovitost i niži troškovi uloga i održavanja
 • Standardni USB 2.0 ulaz
Nizak nivo održavanja
 • Ricoh SG 3110DN sublimacioni štampač je projektovan za automatsko obavljanje održavanja. Štampač će često u želji da zadrži mlaznice pisača u vrhunskom stanju, odrađivati ciklus održavanja
 • U trenutku kada štampač nije aktivan, preporuka je da ostane uključen kako biste iskoristili pun potencijal automatskog održavanja
Ekonološki naklonjen (Eco-friendly)
 • Ricoh SG 3110DN je proizveden korišćenjem netoksične plastike na biljnoj bazi sa minimalnim udelom ugljenika
 • Potpuno očuvanje prirode bez korišćenja fuzera ili mehanizama za punjenje
ricoh-sublimacioni-proizvodi

Početni paket za Ricoh štampač

Paket Ricoh SG 3110DN obuhvata sublimacioni štampač koji dolazi sa mnogim repromaterijalima i subli proizvodima koji će olakšati započinjanje posla sa sublimacijom. Početni paket za ricoh obuhvata ICC profile za specijalne gel sublimacione boje, CMYK komplet Sublisplash sublimacionih boja, Templejte za sve sublimacione proizvode, 1 materijal za crne majice, Fleks A3 1 komad, Flok A3 1 komad, 100 klasičnih sublimacionih papira, 100 papira za sublimaciju na pamuku i 150g praha za pamuk. Sve ovo vam je potrebo za početak sublimacionog rada te smo upravo iz tog razloga sve stavili u jedan paket.

Paket 2 Ricoh SG 3110DN

Otpadni tank za Ricoh SG 3110DN

Svakim čišćenjem glave štampača, paljenjem štampača, ova jedinica se polako puni. Vremenom dođe do pune jedinice za otpad. U trenutku kada štampač izračuna da je jedinica za otpad puna, on stane sa radom i javi grešku. Dok se jedinica za otpad ne isprazni, štampač se neće moći normalno koristiti.

Štampač je podešen da na vreme signalizira punu jedinicu za otpad. Takođe, Ricoh ima indikator na displeju gde pokazuje nivo otpada u jedinici.

Radi dugotrajnosti štampača preporučuje se kupovina i zamena jedinice za otpad. U našem cenovniku možete naći otpadni tank pod šifrom TANKR.

otpadni-tank-ricoh
SUBLISPLASH boje Mincom

Ovo je samo jedan od naših proizvoda namenjenih za sublimacionu štampu. Pored Ricoh SG 3110DN sublimacionog štampača imamo široku paletu proizvoda koji mogu biti interesantni za Vašu foto radnju, kopirnicu, knjižaru i štampariju. Sve naše proizvode možete da štampate na jedan komad u punom koloru visokog kvaliteta. Tu su:

Pored foto poklona, bavimo se i izradom fotoknjiga. Pogledajte više na www.cewe.rs.

Korisnička podrška
error: Upozorenje: Sadržaj je zaštićen! !!