Kako želite da nas kontaktirate?

7 Saveta za uspeh u svetu sublimacije

7 Saveta za uspeh u svetu sublimacije

7 Saveta za uspeh u svetu sublimacije

7 Saveta za uspeh u svetu sublimacije korisni su bez obzira dali tek počinjete novi biznis ili već vodite jedan. U svetu sublimacije uvek postoji par stvari na koje uvek treba da obratite pažnju. Ovi saveti pomoći će vam da izbegnete potencijalne probleme i vodite vaš biznis lagano.

1. Pronađite pravu opremu

Sublimaciona štampa uvek je popularna i atraktivna šansa da uz malo ulaganje napravite nešto veliko. Sve što vam je potrebno od opreme je su sublimacioni štampač, sublimaciona boja, sublimacioni papir i dobra presa.

7 Saveta za uspeh u svetu sublimacije

U našoj Mincom ponudi možete pronaći svu opremu koja vam je potrebna za sve one koji tek kreću u sublimacioni biznis. Ovaj sistem lako se postavlja i odličan je za sve poslove bila da su na male ili velike količine. Ukoliko opremu ili proizvode uzimate od nas takođe dobijate i obuku kao i pomoć u svakom delu štampe ili postavke sistema. Sublisplash sublimaciona boja ima mali udeo vode u sebi i u obliku gela je što sprečava zapušavanje i sušenje boje. Ricoh štampač također ima automatsko održavanje i sam se čisti kako bi glava i vodovi štmpača uvek bili čisti. U zavisnosti od vaše želje i financijskih mogućnosti u našoj ponudi možete pronaći 2 sublimaciona štampača. Ricoh SG 3110 i Epson L310 su sublimacioni štampači koji su posebno prepravljeni za sublimacionu štampu i štampu na pamuku. Naša preporuka je uvek Ricoh SG 3110 iz već navedenih razloga a to je da se sam održava i ne zapušuje, kod Epsona L310 nažalost ovi problemi još postoje.

Uz dodatak za kvalitetan štampač uvek dolazi i presa koju morate da imate. Stalni pritisak i temperatura su faktori koji mogu da poboljšaju ili unište vaš sublimacioni biznis. Zato vam uvek preporučamo savetovanje sa nama kada je reč o presi i vašim željama. Kod nas možete pronaći sve potrebne prese za uspeh u sublimacionoj štami.

OPREZ: Nemojte da vas zavara ime prese i da se upustite u kupovinu prese sa najviše dodataka uz koju nećete moći da napravite sve željene proizvode.

2. Uvek imajte pri ruci

7 Saveta za uspeh u svetu sublimacije

Kako bi bili spremni za sublimacioni proces i pečenje uvek imajte dodatnu opremu pri ruci:

Zaštitne rukavice – zaštitite vaše ruke od mogućih opeklina na presi

Termo otporna traka – koristite ovu traku kako bi zalepili sublimacioni papir na vaš proizvod. Ova traka se koristi kako ne bi došlo do pomeranja slike i uništavanja proizovda.

Zaštitni papir – Zaštitite svoju presu od boje i oštećenja, zaštitnim papirom koji se lako čisti i održava. Papir se prilikom pečenja postaviti na gornju i donju ploču prese.

3. Razmišljajte unapred, ne dopustite da ostanete bez materijala

Kao i u svemu ostalom i u sublimacionoj štampi se dešavaju greške. kada se dogode greške propadaju vam proizvodi i možete brzo da ih potrošite. U tom slučaju ako poručujete na mesečnom nivou uvek računajte na moguće greške i poručite dodatne proizvode kako nikada ne bi ostali bez određenog proizvoda. Poručite što ranije moguće kako bi vam roba uvek stizala na vreme. Ovo se posebno odnosi na pred praznične datume kada uvek postoji rizik i kada je naveća potražnja.

Mincom vam uvek stoji na raspolaganju za sve proizvode vezane za sublimacionu štampu. Od sublimacionih štampača, boje, papira, presa, dodatne opreme pa sve do repromaterijala za sve proizvode koji vaši klijenti zahtevaju.

4. Upoznajte se sa Photoshop-om

Kada ste odlučili da se bavite sublimacionom štampom morate da znate da priprema za štampu zahteva Photoshop. Naravno Photoshop nije jedini program koji može da odradi pripremu tu su još Corel i Illustrator ali Photoshop nam daje najbolje rezultate. Svi profili i drajveri koji dobijate od nas su podešeni na Photoshop šta to znači?. To znači da kada odradite pripremu za proizvod u Photoshopu, štampana boja biti će identična boji koja je na ekranu vašeg kompjutera. U slučaju da koristite Corel ili Illustrator boja štampe neće biti ista kao u pripremi jer štampač ne prepoznaje Corel-ov i Illustrator-ov profil.

Ukoliko se prvi put srećete sa Photoshop-om ovo ne treba da vas brine. Kod nas ćete dobiti obuku o osnovama rada i pripreme za sublimacionu štampu. Ali moramo da napomenemo da ukoliko niste nikada radili u ovom programu morati ćete samostalo ili uz pomoć nekoga da naučite veće radnje koje će vam biti potrebne za budući rad.

5. Pogledajte kako to mi radimo

7 Saveta za uspeh u svetu sublimacije

Uvek je dobro i preporučavamo da pratite nove blogove, youtube snimke i newslettere za sublimacionu štampu. Na raznim stranicama kao i na našoj stranici “Saveti” možete da pronađete korisne informacije o sublimacionoj štampi.

Posetit naš Mincom Youtube kanal i pogledajte sve videe u kojima demonstriramo štampu na raznim materijalima i proizvodima.

6. Prese, pritisak i pečenje

7 Saveta za uspeh u svetu sublimacije

Ukoliko imate probleme sa transferom dizajna sa papira na proizvod. Ukoliko vam je dizajn na proizvodu tačkast, svetao, taman ili zamućen postije tri stvari koje morate da proverite. Ukoliko dolazi do ovakvih problema morate da proverite dali presa radi kako treba, dali su temperatura i pritisak podešeni za određeni proizvod i dali je proizvod za sublimacionu štampu.

Prevelik ili premali pritisak uvek završava lošim prenosom na sublimacioni proizvod. Neujednačena pokrivenost proizvoda pritiskom ili temperaturom također je jedan od glavnih problema koji završava lošim prenosom. Iz tih razloga upozoravamo Vas da ne kupujete prese bez konsultovanja sa profesionalcima koji se već godinama bave ovom vrstom štampe. Ukoliko nas nazovete i objasnite nam koji vam je cilj i ciljana grupa u sublimacionoj štampi mi ćemo vam dati sve informacije o proizvodima i opremi koja je idealna za vas i vaš posao ili budući posao. U našoj ponudi pronaći ćete najpovoljnije proizvode i opremu na tržištu koji su ispitani i za koje vam uvek stojimo na usluzi.

Ukoliko ste svo ovo proverili i još uvek dobijate loše rezultate postoji još jedan problem koji može da se javi. Taj problem zove se vlaga, vlaga ni u kojem slučaju nije dobra za sublimacionu štampu. Ali srećom imamo rešenje i za to, sve proizvode koje radite potrebno je zagrejati pre prenosa štampe. Na ovaj način eliminišemo vlagu sa proizvoda.

Nadamo se da smo vam pomogli i omogućili da naučite nešto novo i korisno u svetu sublimacione štampe. Ukoliko imate dodatna pitanja vezana za štampu, proizvode ili opremu slobodno nam se obratite na naš broj ili email. Naši streučnjaci uvek vam stoje na raspolaganju.

Vaš Mincom tim