Sublimacija na staklu

Sublimacija na staklu

Štampa na staklu nije mala stvar, čak šta više, veliki je izazov. Kao što ste sigurno već i čuli, za sublimaciju je potrebno samo par stavki, računar, grafički softver, inkjet štampač sa sublimacionom bojom, toplotna presa i štampanje na staklu je omogućeno. Glavni zadatak je da dekorativni stakleni proizvod ima otisak otporan na svakodnevno habanje, a to se postiže adekvatnim uslovima tokom procesa sublimacije. U staklene sublimacione proizvode uglavnom spadaju tanjiri, satovi i ramovi.

Pre svega, staklo za ovaj proces štampe mora biti pripremljeno, tačnije premazano sublimacionim premazom. Uzimajući u obzir da je pristup sublimacionom staklu koje je već premazano sublimacionim premazom daleko pristupačniji nego ranije, lakše je nabaviti sublimacioni proizvod od stručnjaka nego sam eksperimentisati sa hemijom.

Da bi se sublimaciona boja dobro vezala za stakleni proizvod, cela debljina stakla mora biti pod odgovarajućom temperaturom, a pritisak prese dovoljno jak da održi korak sa stopom apsorpcije toplote u staklu. Međutim, da bi boje na površini proizvoda bile verne, potrebno je znati reprodukciju boja, kako korigovati nijanse u pripremi dizajna da bi proizvod nakon pečenja bio identičan originalu.

Sublimacija je postala glavni metod štampanja na staklu upravo zbog jasnoće slike, jednostavnog nanošenja, povećanog pristupa sublimacionom materijalu. Kreativnost dostiže vrhunac u ovom procesu štampe jer svaka fotografija, svaki ornament, ima mogućnost da zasija na Vašem personalizovanom sublimacionom proizvodu.

Kada je u pitanju sublimacija na staklenim proizvodima mi kao firma koja se dug niz godina bavi sublimacijom i njenim segmentima predlažemo upotrebu sprejeva koji su namenjeni za sublimaciju na staklu. U pitanju je linija sprejeva DigiCoat. Kada se radi sublimacija na staklu upotrebljava se specijalan delimično providan sprej koji će Vam obezbediti neverovatan otisak na staklu pa čak i stvoriti belu podlogu.

Deli ovaj post

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Zakažite poziv
Email

🙏 Dobrodošli na sajt Mincom!
Kako Vam možemo pomoći?